Hogyan tudom kitisztítani az evőeszközökről, a díszítések mélyedésibe lerakódott koszt?
Észrevettem, hogy az evőeszközök díszítési csíkjaiban, mintáiban, valamint pl a villák fogai között is szennyeződések vannak(gondolom az évek alatt rakódtak le oda), ami nem jön ki sem súroló kefével, sem több órás forró vízben áztatással sem. Mivel lehetne ezeket a szennyeződéseket legalább fellazítani? Mert utána már súrolással biztos kijönnének onnan.
Olvastam olyat, hogy a szódabikarbóna jó az evőeszközök tisztítására, de azt nem írták, hogy hogyan kell. Mármint mennyi vízben oldjak fel mennyi szódabikarbónát? Vagy pépesen kell bedörzsölni? A kipróbálásában az is hátráltat, hogy nem tudom hogy milyen anyagból vannak ezek az evőeszközök. Biztos, hogy nem ezüst egyik sem, mert azt tudom, hogy ezüst ékszerek tisztítására tökéletes a szódabikarbóna, de ezek az olcsó evőeszközök talán rozsdamentes acélból vannak, vagy hát én nem is tudom... Sokat olvasgattam pedig utána, mert jobban a házilag való tisztítás érdekelne, és nem a több ezer Ft-os bolti tisztítószerek.
a többsége zsíros lerakódás, forró víz kell neki és egy kis lúgos anyag. A szódabikarbóna enyhén lúgos.
Zsír ellen jó még a trisó is.
Mosogatógépben nem gondolkodtál még? ég és föld a különbség a gépi és a kézi mosogatás között, ráadásul egy csomó vizet megspórolsz, a rengeteg időről nem beszélve.
akkor vegyél ki egy elemet a konyhaszekrényből (mint én), vagy a mosogató tálcát (gondolom dupla) cseréld le 1 rekeszesre.
Nem fog hiányozni. Maximum a kávés csészédet fogod elöblíteni benne!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!