Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Öblítésnél az ecethez lehet...

Öblítésnél az ecethez lehet adni kicsi öblítőt?

Figyelt kérdés
Olvastam milyen jó hatással van a ruhákra és a mosógépre is ha ecetet használunk öblítő helyett.Ki szeretném próbálni,viszont én szeretem ha van illata a ruhának.
2010. máj. 25. 22:41
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Adhatsz, de minek? Az ecet semlegesíti a szagot.
2010. máj. 25. 23:36
 2/8 anonim ***** válasza:
59%

A frissen mosott ruháknak "tiszta" illata van. Igaz,én nem szeretem az illatosított holmikat. Törülközőn,ágyneműn felesleges, a gyerekruhákon pedig a vegyszerek miatt kifejezetten károsnak tartom. Ha felveszek egy öblítővel illatosított ruhát, az öblítő,fürdő és testápolószerek,smink illatai keverednek,és rossz összhatást nyújtanak.

Ez természetesen az én véleményem. Ha te szeretnéd ,hogy a ruháid illatosak legyenek,akkor a szekrénybe tegyél valamilyen illatosítót. Pl. levendula,fahéj, vagy egy nyitott parfümös,kölnis üveg. Vagy parfümmel átitatott vattacsomó,esetleg egy illatos szappan is megfelelő. Nagyanyáink néha még narancsot vagy a héját is tettek a szekrénybe.

2010. máj. 26. 06:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet adni. Nem lesz olyan intenzív az illata, de lehet majd érezni az öblítőt is.
2010. máj. 26. 07:18
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Nem próbáltam még soha, de könnyen lehet, hogy az ecettöl az öblitö kicsapódik és csomós lesz. A ruháknak az öblitö csak árt, mert lezárja a szálak felületét, ezen kivül az illatanyagok erösen allergiára hajlamositanak. Ha ecettel öblited öket, akkor ugyan nem lesz "müillatuk", de ha a szekrényedbe teszel egy kis üvegben a saját parfümödböl /dezodorodból, akkor AZT az illatot átveszik a ruhák is.
2010. máj. 26. 07:19
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Én az utolsó előtti öblítő vízbe rakom az ecetet, utolsóba meg az öblítőt.
2010. máj. 26. 07:33
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem tudtam hogy az ecet semlegesíti az illatot,így valóban feleslegesnek tűnik adni hozzá.:)

2010. máj. 26. 09:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én adok az ecethez öblítőt is és lehet érezni az öblítő illatát csak nem olyan töményen.
2010. máj. 28. 10:45
 8/8 anonim válasza:
Én már évek óta ecetet használok. Ha illatosítani akarom a ruhákat akkor az ecet mellé teszek kb, 2 csepp (igazi, nem szintetikus) illóolajat. Nem tudom milyet szeretsz, de hatalmas a választék. Sokáig megmarad az illata és nem olyan vad/mű illat mint az öblítőszereké.
2010. máj. 31. 17:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!