Mi a férj feladata egy panellakásban ha nincs autó? Milyen házimunkából vállalja ki a részét?
Nyilván nem a kisbabával otthon lévő feleség feladata minden, ami a lakásban van, a férj meg ledolgozza a 8 óráját, a felesége meg kb 18-19 órákat pörög a háztartásban. A nő főz minden másnap (mert nincs idő minden nap friss ételre), babának külön naponta frisset, ; takarít (valamit mindig meg kell csinálni), mos (nemcsak géppel hanem sokat kézzel kell, babaruhákat is, előkét stb amiből nehezen jön ki a folt); hetente kevesetz ugyan, de vasal, pakol (a rend a baba óta nehezen fenntartható dolog); és mosogat (napi 2-3 alkalommal mert a kisméretű konyhában alig van hely); és időnként ablakot is tisztít. Ha valami elromlik a lakásban, az ugye már nem a férfi kompetenciája mert erre vannak a szerelők... Ezen a gondolatmeneten elindulva arra jutottam ki: kib-szottul jó lett volna férfinak születni mert az ég világon semmi de semmi dolga nincs panelben, pl hétvégén, amikor ő sem dolgozik.
Mit tud segíteni egy férj a feleségének?
Anno apukám tisztította az ablakokat a negyedik emeleti lakásban, a férjem szerint ez is a nő feladata. Minden???
Szerintem ha panelben levő kisbabás nő becsülettel teszi a dolgát a babával és a háztartással, akkor amire nem jut ideje, azt ketten megcsinálják a munkából hazatérő férjjel, aki addig szintén ledolgozta a penzumát.
A hétvégéket jobb lenne, ha pihenéssel, kikapcsolódással, programokkal töltené az egész család.
Lehet nyugodtan házon kívül enni, vagy előre megfőzni, a többi munka hét közben elkészül (mosás, takarítás)
Nem csak robotról szól az élet!
(Ja és nálunk a férjem dolga az ablakpucolás!:)
Hát ezt szépen leirtad hogy egy kis baba mellett te mennyit dolgozol. Az nem igaz hogy ha te rendesen elvégzed a feladatodat , akkor hétvégére is marad. Mert szinte minden belefér egy pár napba.
Én mikor gyerek voltam apám elment reggel 4-kor dolgozni és este jött haza. Mi hárman voltunk gyerekek, és anyámnak mellettünk volt egy háztáji gazdaság is.
Két tehén, 5-6 malac, vagy 30 tyúk és mindent eltudott végezni a muter. Meg volt főzve hétvégére is, ki volt takaritva, minden rendben volt. Nem játszotta meg a hű de sokat dolgozok szerepet. Úgy hogy ha te egy gyerek mellett nem tudod elvégezni azt szinte semmi házi munkát akkor ott nagy a baj.
De miért nem próbáljátok meg forditva , hogy te dolgozl munkahelyen , megkeresed a családnak a pénzt és az férfi marad otthon. Szerintem ekkor lenne csak sirás-rivás.
Gondolom most jönnek a nagy lusta és okos nők és lefognak pontozni. de mondom , megkell próbálni forditva is.
Én ugyan nem panelban lakom, de nem is kertes házban, hanem egy emeletes tégla társasházban és van egy 8 hónapos gyerekem. Reggel a baba ébred 1/2 7-7 között, akkor elrendezem körülette a dolgokat, megetetem és beteszem a járókába, ez mindennel együtt max. 3/4 óra.
Leülök, megiszom a kávém, megnézem a híreket, levelezést, ez max fél óra, zuhanyzok, rendbe szedem magam, újabb fél óra.
Utána beágyazok, összepakolok, bekészítem és elindítom a mosógépet, fél óra.
Nem takarítok mindent mindennap, egyszer a konyha, máskor az előtér és a vécé, egyik szoba, másik, szoba, nappali.
A takarítással napi egy órát töltök és még mindig csak 10 óra van.
Bepakolom a gyereket a kocsiba, elmegyünk egy kicsit csavarogni a közeli vízpartra.
Nem szeretek parkokba járni a "kismama klubokba" mert az egyik csapat sörözik, cigizik és tapló, a másik csapat meg azt sem tudja, hogy mivel überelje a többieket és hogy osztogassa az észt a gyereke és a saját kiválóságáról.
Nem hiányzik!
Hetente/kéthetente vásárolunk nagyobb tételben, hét közben csak a friss zöldséget, gyümölcsöt, kenyeret és ilyesmiket veszem meg, a séta alkalmával.
Hazamegyünk, 11-fél 12, ebéd a babának, egy kis baba-mama félóra majd szunya a babának.
Felteszem az ebédet, ameddig az fől kiteregetek, ha az idő olyan, akkor az erkélyre.
A baba vagy felébred, vagy még alszik, én is lefekszem egy kicsit, ha ébred rendbe teszem, játszunk, "beszélgetünk", "olvasunk", majd járóka.
Még mindig csak fél 3-3 óra van.
Gépezek egy fél órát, utána megcsinálok olyasmit, ami fontos, számlák rendezése, fiókrend, vasalás, stb.
Minden másnap 4 körül jön a barátnőm a kisfiával és másfél órát vigyáz a kislányomra, mert én megyek az edzőterembe.
Minden első nap meg ő megy és én vigyázok az ő babájára.
6 körül jön a férjem, addigra én is otthon vagyok, de háztartási dolgok már nincsenek, legfeljebb a vacsora utáni tányérok elmosása.
Ablakpucolásra jön egy takarító, mert nekem tériszonyom van, orvoshoz menés, vagy hivatalos ügyek intézése a napi rutin rovására mennek, de nem dől össze a világ. Ilyenkor vagy hideget eszünk, vagy hozatunk egy pizzát és el van intézve.
Így is hosszú, ezért nem írtam le, amikor napközben tízóraiztatom, vagy uzsonnáztatom a gyerekem, vagy pelenkát cserélek, játszom vele, mert ezek pár perces dolgok és természetesek. Egy biztos, a házimunkával nem húzom az időt, szándékosan nem hagyok ki dolgokat, hogyha hazajön a férjem, neki is legyen része benne, mert "tanulja meg a disznó, hogy segítenie kell!"
Majd ha visszamegyek dolgozni, akkor másképp rendezzük, de most ez így van rendben nálunk.
Hétvégén henye, szabadon választott, ötletszerű programok, rokonok, barátok, közben persze a gyerek el van látva, ez az egyetlen kötelező elfoglaltság azokon a napokon.
Egy biztos, hogy én soha nem unatkozom, de amit csinálok nekem nem teher.
Abban az időben, amíg a férjed dolgozik, 8 óra, simán elvégezhetnél mindent 3x.
Egy panel nem lehet hatalmas és nyílván túl koszos sem egy családi házhoz képest. Simán elég lenne 1 óra is, hogy puccba vágd.
Főzés mosogatással sem telik több órába.
Ha haza érkezik a férjed legyetek együtt, játszatok a picivel, ne kattogj ilyen dolgokon.
"Mi a férj feladata egy panellakásban ha nincs autó? Milyen házimunkából vállalja ki a részét?"
Azt én sem értem, hogy az autót miért keverted bele...
A kérdésedről viszont az a véleményem, hogy SEMMILYENBŐL!
Igen, semmilyenből, az a te dolgod, mert te vagy otthon!
Ameddig ő elmegy dolgozni+ utazás oda-vissza, addig te simán elvégezheted a háztartást egy pinányi panelben, nem pedig várod, hogy hazaérjen és "segítsen"!
Mi vagy te? Nyomorék?
Ha sürgősen nem térsz észhez, nem nagy jövőt jósolok a házasságodnak, gyerek ide, vagy oda.
De megnyugtatlak, ha a férjed lenne otthon és te járnál dolgozni, neki ugyanezt írnám, nemtől függetlenül, ha ezen nyavalyogna.
"amit ő nem tud pl mosogatás"
:DDDDDDDDDDDDDDD
"de ÁLTALÁNOSSÁGBAN ha ehhez nem volna KEDVE, vagy csak szimplán elutasítaná, mindent a nőnek kellene, ... nem?
De ha a nőnek nem volna KEDVE, csak szimplán elutasítaná, mindent a férfinak kellene, nem?
"MI SZÁMÍT FÉRFIMUNKÁNAK PANELBAN?"
MI SZÁMÍT FÉRFIMUNKÁNAK KERTESHÁZBAN?
Panel vagy nem, van autó vagy nincs, a munkák vagy felesben vagy kiszervezve.
Alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!