Mennyi a takarítás és vasalás órabére Budapesten?
10 éve volt 1200 Ft.
Most nem tudom.
Ma már az órabérek túlságos emelkedése miatt
elvégzett feladat mennyiségéhez és minőségéhez kötik a bérezést.
(Azért mert valaki nem tud vagy nem akar vasalni annyi rálátása biztosan van, hogy nem fizet egész napokat órabérben.... simán meg tudja ítélni, hogy kb. heti 3-4 óra munka reális... ezek után nem is érdemes órabérről beszélni, mert akkor sem ad többet, ha sokkal hosszabb ideig szöszölnek vele.)
Összefoglalva, 1200 Ft órabér úgy jön ki, ha maximum 3-4 óra alatt kivasal egy 4 tagú családra.
Amint húzza az időt, arányosan csökken elosztva az órabér.
Takarításnál hasonlóan alakul.
Ezt egy-egy negyedéves nagytakarítás ablakpucolás növeli meg.
Kedves 4-es, hidd el, hogy 3 óra vasalásért (3x1200Ft) senki nem fog neked a lakásodra menni!
Ezt rendszerint a takarítónők csinálják, ... ha egyáltalán elvállalják és a takarítás mellett belefér az idejükbe.
Viszont 1500Ft/óra alatt nem kapsz tisztességesen dolgozó, leinformálható takarítónőt, akinek esetleg még kulcsot is mersz adni.
És ez az 1500Ft amit írtam a minimum.
Készséggel elhiszem, hogy neked, hogy nem munkaidő van, hanem munkafeladat, de ennek a bérezését is órabér alapon számolják ki.
És hogy értsd, hogy miért is írtam amit írtam:
Mire valaki odajut a címre az a távolságtól függően (Budapesten belül) akár egy óra is lehet. Haza ugyanennyi.
Gyakorlatilag elment a napjából 5 óra, ebből 3 órát állt a vasalódeszka mellett, akár 38 fokban, mindezt 3600Ft-ért?
Szerintem ennyire lecsúszott, vagy kétségbeesett ember nincs! ... vagy ha van is, az nem munkával nyüvi magát.
Viszont vannak emberek, akik vasalnak, de azoknak a helyükbe kell vinni a holmit oda-vissza és úgy tudom 1500-2000/óradíjért dolgoznak.
Kedves 8-as, akkor foglaljátok naponta imába a takinéni nevét és egyidejűleg fohászkodjatok, hogy 100 évig éljen, mert baromi mázlitok van vele.
Ahol én élek (Budapest agglomerációjában) a középkorú és valamivel idősebb nők szinte kivétel nélkül Budapestre járnak takarítani és aki vállalata, az egyidejűleg vasalni is.
Hajszálpontosan képben vagyok az árakat illetően, mert szinte mindig mindegyiknél ez téma.
A közvetlen szomszédom 1800Ft/órában dolgozik és nem győzi visszautasítani a jelentkezőket.
Mindennap megy, kulcsai vannak, évek óta jár azonos helyekre.
Az ünnepek előtt 20ezer Ft. "ajándékot" kap majdnem mindenütt.
Szóval, nagyon becsüljétek meg a néniteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!