Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek h jobb mosni?...

Szerintetek h jobb mosni? 60°C vagy 40°C áztatás program?

Figyelt kérdés

A világos/fehér ruhákra gondolok, hogy vajon melyik programmal lenne jobb mosni?!

1h12p a sima mosás 60°C-al

1h40p az áztatás pl 40°C-al

Szóval 60-an fokkal mossak

Röviden.

Vagy 40 fokkal mossak hosszan?

2017. máj. 25. 19:40
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Általában nálunk elég koszos a ruha, de most kipróbálom h 40 fokon mosok hosszabb programon :)
2017. máj. 30. 07:02
 12/17 mi lenne ***** válasza:
0%
szia, ne hosszabb programot válaszd. ha nagyon koszos, akkor még a kádban is előáztathatod. így áramot is meg tudsz spórolni. aztán rakd be a 40 fokra. ha kevés a koszos, akkor meg félprogramon indítsd el. és ha van 800-as centri, programod,akkor meg azt használd. nem gyűri össze annyira és meg a vasalásban is segít.
2017. máj. 31. 05:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Előző: ki szórakozik annyit a ruhákkal, hogy előáztatja kádban fél napig, tiszta vizesen beteszi a mosógépbe, az dögönyözi két órát és akkor még ki is vasalni? :)
2017. máj. 31. 08:40
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát 2 kicsi gyerek mellett ez nekem is nehéz lenne :D
2017. jún. 1. 07:13
 15/17 mi lenne ***** válasza:
47%
13/14 nem kell félnapot áztatni, csak ha melós ruháról, és nagyobb mennyiségről van szó. én gépemet még sosem állítottam be 2 órás programra. így is tisztán veszem ki a gépből.
2017. jún. 1. 17:48
 16/17 mi lenne ***** válasza:
64%

14/15, akkor neked roppant egyszerű dolgod van. nem a kád mint korábban írtam, hanem, egy vödröt hasznosítasz, megfelelő áztató folyadékkal és ha, leveszed a nagyon "koszos" ruhákat akkor egyszerűen belerakod és a legközelebbi gépmosáskor kimosod a többiekkel.

gondoljatok már bele, nagyanyáink, őseink hogyan mostak mikor még gép sem volt ? én speciel emlékszem nagyanyámra aki a gyolcsingektől kezdve mindent kézzel mosott. közel-távol sem voltak ezek a sok francos műszálas anyagok.

2017. jún. 1. 17:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Azért kisgyerek ruháknál elég makacs foltok vannak (tudom, mert 5 gyerekem van). Ráadásul a 40 fok nem elég a baktériumok ellen. Ezért a kakis cuccokat (sokszor a body széle is kakis lesz) mindig 60 fokon mostam, meg a fehér csecsemő holmikat is, amiket nem lehetett vasalni. Illetve hányós betegségnél a lehányt ruhákat.

A mosógépnek is kell időnként a magas hőfok, hogy ne szaporodjanak el benne a baktériumok és a penész.

Úgyhogy érdemes a törülközőket és az ágyneműket, valamint a magas hőfokot bíró, fertőtlenítés szempontjából is fontos holmikat 60 fokon mosni, a többi ruhát hosszabb programon 40 fokon, esetleg előkezelve.

Időnként kénytelen vagyok a fehér pólókat hosszú, 60 fokos programmal mosni, mert annyira nem jön ki a kosz 40 fokon, még áztatás után sem.

Persze, ezek fűfoltos, saras, filctollas, durván ételpecsétes ruhák, nem olyanok, mint a férjem ingei, amik inkább büdösödnek, mint koszosodnak, mert annak a rövid program is elég.

2017. jún. 8. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!