Szerintetek h jobb mosni? 60°C vagy 40°C áztatás program?
A világos/fehér ruhákra gondolok, hogy vajon melyik programmal lenne jobb mosni?!
1h12p a sima mosás 60°C-al
1h40p az áztatás pl 40°C-al
Szóval 60-an fokkal mossak
Röviden.
Vagy 40 fokkal mossak hosszan?
14/15, akkor neked roppant egyszerű dolgod van. nem a kád mint korábban írtam, hanem, egy vödröt hasznosítasz, megfelelő áztató folyadékkal és ha, leveszed a nagyon "koszos" ruhákat akkor egyszerűen belerakod és a legközelebbi gépmosáskor kimosod a többiekkel.
gondoljatok már bele, nagyanyáink, őseink hogyan mostak mikor még gép sem volt ? én speciel emlékszem nagyanyámra aki a gyolcsingektől kezdve mindent kézzel mosott. közel-távol sem voltak ezek a sok francos műszálas anyagok.
Azért kisgyerek ruháknál elég makacs foltok vannak (tudom, mert 5 gyerekem van). Ráadásul a 40 fok nem elég a baktériumok ellen. Ezért a kakis cuccokat (sokszor a body széle is kakis lesz) mindig 60 fokon mostam, meg a fehér csecsemő holmikat is, amiket nem lehetett vasalni. Illetve hányós betegségnél a lehányt ruhákat.
A mosógépnek is kell időnként a magas hőfok, hogy ne szaporodjanak el benne a baktériumok és a penész.
Úgyhogy érdemes a törülközőket és az ágyneműket, valamint a magas hőfokot bíró, fertőtlenítés szempontjából is fontos holmikat 60 fokon mosni, a többi ruhát hosszabb programon 40 fokon, esetleg előkezelve.
Időnként kénytelen vagyok a fehér pólókat hosszú, 60 fokos programmal mosni, mert annyira nem jön ki a kosz 40 fokon, még áztatás után sem.
Persze, ezek fűfoltos, saras, filctollas, durván ételpecsétes ruhák, nem olyanok, mint a férjem ingei, amik inkább büdösödnek, mint koszosodnak, mert annak a rövid program is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!