Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan lehet megpucolni egy...

Hogyan lehet megpucolni egy olyan ablak belsejét is, amit nem lehet szétcsavarozni?

Figyelt kérdés

Mármint a belsejét?

Van egy asztalos áétal készített ablak ami dupla, gondolom hőszigetelt.Elvileg nem tud közé menni a por.De már elég régi,és nagyon csúnya a belseje, hiába pucolom kívülről,ha belülre valahogy mégis bemegy a por, olajos pára, főleg a konyhaiban.Úgy látszik mindig, mintha koszos volna...

2017. máj. 24. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha hőszigetelt, akkor az asztalos max beépítette az ablakot, de nem ő csinállta... hőszigetelő ablakgyárban dolgozom, intarzia késsel szét lehet szedni a hőszig üveget, de 1részt ha járatlan vagy a témában, akkor komoly életveszéjben vagy közben, 1 rossz mozdulat és mire kiér a mentő elvérzel...

Másrészt pedig otthoni körülmények közt, soha nem szereled össze újra... ha mégis összeragasztod valahogy, minden hőszigetelő képességét elveszíti meg ocsmány is lesz.

2017. máj. 24. 11:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Bár ha már bellül párás, akkpr már rég nincs meg a gyári hőszigetelő képességes...
2017. máj. 24. 11:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Fa kerete van,és dupla üveges,úgy tudom ő csinálta,méretre,még filóztunk is milyen legyen,mert nem valami nagy anlak, és ha kétszárnyúra csinálja, még középen is ott lesz a fa, világosabb így.De csak bukóra tudom kinyitni,vagy pedih ha kétoldalt leakasztom a kallantyúból teljesen leengedem.de úgy nem szoktam, mert nagyon súlyos az üveg.Csak ablakpucoláskor engedem le, ha a házon kívülről nem akarom pucolni.
2017. máj. 24. 12:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam hogy belül párás, hanem azt,hogy valahogy beszállt a por, mert kívülről hiába pucolom, olyan mintha a belseje lenne maszatos....
2017. máj. 24. 12:04
 5/5 anonim ***** válasza:
A hőszigetelt dupla üvegtáblákat előzetesen alaposan megtisztítva ragasztják össze megfelelő távtartó jelenlétében műkaucsuk ragasztóval, miközben a lapok közti levegőt és páratartalmat megfelelő adszorbensekkel megkötik, azaz az üvegtáblák között légritka tér van jelen és ez adja a hőszigetelést. Ha elöregszik a ragasztó, akkor juthat be a táblák közé levegő és vízgőz és ennek a levegőnek a szennyezései és a pára képes lerakódni a belső üvegfelületeken. Ekkor azonban valóban megszűnik már a fokozott hőszigetelő képessége. Érdemesebb lenne újra kicserélni.
2017. máj. 24. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!