Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ezt a vízkövet mivel lehet...

Ezt a vízkövet mivel lehet leszedni?

Figyelt kérdés

[link]

Amit próbáltam: ecetes vízkőoldó, sárga cif.

(A vegyek új csapot most nem játszik :( )

2017. máj. 23. 06:24
 1/9 anonim ***** válasza:
30%
sósav és fémdörzsi vagy cillit bang és fém dörzsi
2017. máj. 23. 06:47
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Krómra sósavat ne, mert tönkre teszi. Tekerj köré erősen ecetes ruhát, és hagyd rajta legalább egy éjszaka. Ha kell, ismételd meg.
2017. máj. 23. 07:16
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
A sósav tönkre vágja ahogy írták. De én a képen úgy látom, hogy az már tönkre is van. Azt a vékony vízkő réteget az ecetnek simán le kell vinnie. Márpedig az a barna foltos rész már a króm hiánya, és az alatta levő réz vagy bronz alapozó réteg ami beoxidálódott. Azért nem jön le semmivel, csak még jobban tönkreteszed.
2017. máj. 23. 07:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Sem sósavat, sem fémdörzsit nem használnék krómozott felületen!

Ecet lehozza a vízkövet simán.

2017. máj. 23. 09:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előttem szólónak, már a krómot marta meg valamely tisztítószer. Ezt leszedni nem lehet már.
2017. máj. 23. 11:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem sem vízkő.

Le van már marva mattra a felület.

Ha nem tudsz új csaptelepet venni, akkor zárjátok el a mosdónál a vizet, szereljétek le a csaptelepet és vigyétek el ide:

[link]

2017. máj. 23. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem vízkő amit látunk, hanem valaki sósavval tönkretette a krómozást. Ezt már nem lehet esztétikusra helyrehozni sajnos. Legközelebb gyengédebb szerrel, ecettel, vagy vízben feloldott citromsavval vízkőtelenítse az illetékes a krómozott felületeket és ne háztartási sósavval.
2017. máj. 23. 21:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Krómozott csaptelepemet évek alatt sem marta meg a sósav...
2017. máj. 24. 05:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :))) akkor így marad. Albérletbe vagyunk, és már így volt amikor ide költöztünk, nem akarunk semmire se költeni ami nem mozdítható, mivel csak pénzt gyűjtünk saját házra és tovább is állunk
2017. máj. 24. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!