Hogy érdemes szelektálnom a holmijaimat?
Szia!
Ha ez már zavaróan nagy mennyiség akkor ne szelektálj hanem mindent dobj ki és utána amire szükséged van vásárold meg újonnan.
Ha 1 hónapon belül nem használtad egyáltalán ismét dobd ki...és így tovább.
Szia!
Kényszeres gyűjtögetés...
Ha még nem "súlyos" akkor még megoldhatod pl emlék-kötődés saját terápiával.
Vedd sorra mindegyik dolgot a kezedbe,forgasd,lapozgasd...stb és próbálj felidézni emlékeket azon napokról amikor megvásároltad.
Mi történt aznap,mit ettél,történt-e valami különleges számodra ami másik napokon nem.
Lesznek olyan tárgyak amikkel kapcsolatban nem tudsz sok mindent felidézni,ezeket AZONNAL(!) dobd ki!
Ezt a szelektálást addig végezd amíg legalább 1/4 részétöl a tárgyaknak megszabadulsz.
Ezt a "terápiát" végezd hetente.
Én is veszem állandó jelleggel a tollakat, de mindig ugyanazzal írok és ha nem a kezemben van, akkor a zsebemben. :) Mondjuk a többi toll elfogy, aki erre jár (mármint a családból az íróasztal környékén) felmarkolja és elfelejti visszatenni.
Persze lehet valami gyűjtögetés mögötte, de miért sajnálod használni?
Amihez kotodsz, fenykepezd le :)
Szerintem ne dobd ki, mert ahogy irod, szepek, jok - add el vateran, vagy ajandekozd el, vagy vidd el a legkozelebbi iskolaba, a tanarok orulni fognak neki.
Nem tudom én kifejezetten gyűjtöm az írószeres dolgokat mert sokszor veszem hasznát régebben vásárolt dolgoknak. Sokszor van hogy nem is azért veszek valamit mert pillanatnyilag van rá szükségem, csak úgy majd talán egyszer... és legtöbbször beválik. Persze nem ilyen általános iskolai dolgokat tartogatok ... :)
Írd be youtubeba hogy stationary organize, vagy desk organization. Órákat el tudok nézegetni :D
Én vetten egy fiókos komódot.
Az egyik fiókba csak a dísszalvétákat tettem.
Amikor megtelt, nem vettem többet. Mindig megtetszik az üzletben valami dísszalvéta, de már tudatosult, hogy egy egész fióknyi van, és az életben nem fogom fölhasználni: így nem veszek.
Egy másik fiókba csak az üres füzetek.
Egy másikba csak a csomagolópapírok, díszek, ünnepi kártyák.
Egy másikba a genotermek, mappák.
Minden fiókba egy téma.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!