A 100%-os citromlé tartalmaz citromsavat?
A patikákban, meg netről rendelve lehet szerezni citromsavat, ami (elvileg) oldja a vízkövet. Ha sima citromlét permetezek a csapra, az is fényessé, csillogóvá teszi és oldja a szappanmaradékot is. Ez azért van, mert a citromlé tartalmaz valamennyi citromsavat?
Amúgy az étkezési citromsav és a patikai citromsav közt mi a különbség? Még egyiket se használtam takarításra, de gondolkodom a beszerzésén, a neten találtam egy receptet, amit mosogatógépbe is lehet alkalmazni. (szódabikarbónát, citromsavat és sót kell hozzá felhasználni)
"a neten találtam egy receptet, amit mosogatógépbe is lehet alkalmazni. (szódabikarbónát, citromsavat és sót kell hozzá felhasználni)"
Ha a szódabikarbónát összekevered a citromsavval, akkor közömbösítik egymást, víz, CO2 és nátrium-citrát keletkezik. Ezek tisztító hatása kábé azonos szinten áll a homok vagy a fűrészpor tisztító hatásával. Viszont remekül pezseg kábé 30 másodpercig, míg a reakció lejátszódik, így könnyű elhitetni az emberekkel, hogy ez valami hatékony csodaszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!