Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mivel lehet kiszedni, ha...

Mivel lehet kiszedni, ha befogta valami a ruhámat?

Figyelt kérdés
Kétrészes ruha, a felső része sárga, az alsó fekete. A fekete fogta be néhol a sárga részt. Vállalom, ha kijön, és onnantól macerásan kell mosni, hogy újra ne forduljon elő, de kérlek, ha van ötletetek mivel szedhetem ki, írjátok le. Nagyon köszönöm.
2010. máj. 10. 10:08
 1/6 anonim ***** válasza:
28%

Most azt értem, hogy kétrészes és fekete sárga, de mintás?

Úgy értem, hogy az alja (szoknya) fekete a felsőrész sárga, és így egybe mostad ki?

Vagy mintás?

Én ilyen esetben mosószappannal próbálkoztam, ha nem jött be ecet+ szódabikarbóna, ha az sem akkor domestos, de azzal nagyon óvatosan: bevizezed az érintett részt, kiöntesz egy kicsit egy tálba, és a tálból az ujjaddal rákensz az érintett területre, 1-2 mp (!) ig dörzsölöd, majd leöblíted! addig ismétled ameddig nem lesz jó... nálam a meggyfoltot a színes ruhámból pillanatok alatt kiszedte, úgy hogy nem látszott fehér folt... ha nem akarsz ujjal tapicskolni, akkor fülpiszka is jó szolgálatot tehet!

2010. máj. 10. 10:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs összevarrva,tehát külön van a felsőrész,akkor próbáld a felsőrészt mosószeres vízbe ( esetleg Vanischba) beáztatni és kidörgölni a foltot. A fekete részt pedig áztasd be legalább félnapra erősen ecetes vízbe. Az fixálja a feketét,és többé nem fogja be a ruhát.
2010. máj. 10. 10:19
 3/6 A kérdező kommentje:

10:17 Picit rosszul fogalmaztam bocsi.

Van felsőrész, szoknya is. A felsőrész válltól mellig sárga, és egy mellény van hozzá varrva, melltől lefelé, az a fekete.

Szoknya is van hozzá igaz, de ott a sárga rész, hogy harmonizáljon vele csak a szoknya aljában van 8 centiben kb., bár tény azt is összefogta valamennyire. o.O"

2010. máj. 10. 10:27
 4/6 A kérdező kommentje:
De ha így is megy, megpróbálom az ajánlottakat, köszönöm szépen. :)
2010. máj. 10. 10:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Semmi gond!

Akkor vigyázz, mert a feketét egyből kiszedi a domi (fehérítő)! Azt hittem hogy azért fogta meg a sárgát, mert együtt mostad és összeért, de ha közvetlenül a sárga és a fekete szín egymás mellett van, és "átterjedt" az cinkes... Akkor maradjon inkább a mosószappan, (venish) jött be nálam leginkább..

Többet sajnos nem tudok mondani :(((

Sajnálom :(((

2010. máj. 10. 12:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Semmi baj, és köszönöm. Már a tanácsért, a segítségért is hálás vagyok. Holnap akkor a kipróbálom a Vanish szappant. :)
2010. máj. 10. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!