Éles a fűrészemen a lánc, minta borotva, de mégsem vág, mi lehet a gond?
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? Borotva éles a láncom, a vezetőm is még jó ha dolgozott 3 órát. Amikor vágom a rönk fát, az olyan vékony fáknál mint a vezető magassága (kb 7cm), nincs is gond. De ha már olyan vastagot vágok, hogy a vezető teteje eléri a fát (vagyis a felső láncfutás már a fában van), onnantól már nem akar vágni! Mi lehet a gond? Tud valaki tanácsot adni?
mit vesztesz kérdező...
A fogak felülről előrefele nézzenek.
A fogalmazásod miatt nem egyértelmű, hogy a láncod is új, vagy frissen van élezve?
Új láncnál nem valószínű, de azért nézd meg, hogy nem túl magas-e a mélységhatároló. Ha majdnem olyan magas, mint a fog éle, akkor le kell reszelni belőle.
Vékony fa esetén elképzelhető, hogy a magas határolós, viszonylag lazán felrakott lánc 1-1 szeme ráfordul a fára, és viszi valamennyire, de ha már több szem dolgozik egyszerre, akkor a feszülés miatt már nem tud ráfordulni egy szem se.
(Nem biztos, hogy érthetően írtam le ezt, de a lényeg, hogy ellenőrizd a mélységhatárolót.)
Ha nem tudsz olvasni, akkor írni se kellene.
Írta a kérdező, hogy a vadiúj vezetőlemez még csak legfeljebb 3 órát dolgozott. Nem létezik olyan olcsó kínai vezető, ami ennyi idő alatt úgy kivállasodna, hogy megfogná a láncot. Nem tudom, láttál-e már valakit, aki látott láncfűrészt, de az a helyzet, hogy a fában készített vágás majdnem dupla szélességű, mint a vezetőlap.
Azt nem írta senki, hogy túl mélyre van reszelve a mélységhatároló. Csak az lett leírva, hogy túl magas, ezért esetleg reszelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!