Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szőnyegtisztítás nedves...

Szőnyegtisztítás nedves takarítógéppel?

Figyelt kérdés

Mennyire marad vizes a szőnyeg egy takarítógépes házi tisztítás után?

Gondoltam bérelek egy takarítógépet, mert nekem sajnos nincs, de tartok attól, hogy nagyon nedves marad a szőnyeg a használata után.

A foltokat mennyire lehet kitisztítani vele?

2017. jan. 14. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem olyan vészes a vizesedés, főleg, ha feljebb kapcsolod a fűtést. A foltokat egész jól kiszedi, ha nem régi, de a régebbit is halványítja. Wa.isch gépi sampont vegyél takarítógéphez. A kézi változatával átdörzsölheted a foltokat ismét, ehhez nem kell más, csak szivacs.
2017. jan. 14. 21:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha járólapod van és van padlófűtés, most is nyugodtan kitisztíthatod.

Ha viszont laminált padlód van, annak nem tesz jót, mert azért enyhén nedves marad a szőnyeg.

Mivel nekem laminált padlóm van, én nyáron, jó időben szoktam takarítógépet bérelni. A teraszon tisztítom a szőnyegeket és a korláton hagyom egy kicsit száradni, mielőtt újra leterítem.

2017. jan. 14. 23:18
 3/5 anonim ***** válasza:

2-es voltam.

A foltokat szépen kiszedi (persze nem mindegy, hogy milyen folt). Egyébként olyan szép tiszta lesz a szőnyeg, mintha új lenne.

Mi szoktunk kapni a géphez tisztítószert is.

Érdeklődj ott, ahol bérelnéd, ne vegyél feleslegesen semmilyen szert.

2017. jan. 14. 23:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Én már 20 éve takarítom így a szőnyegeinket. Ha megfelelően képes visszaszívni a kispriccelt, használt mosóvizet, akkor 12 óra alatt lakásban is megszárad a szőnyeg a helyén. Megfelelő tisztítási hatásfokhoz azonban érdemes legalább 2 tisztítást végezni, előbb tiszta vízzel, utána egy mosószeressel. A vízoldható szennyeződéseknek ugyanis sok esetben előbb meg kell duzzadniuk, oldott állapotba kell kerülniük ahhoz, hogy eltávolíthatók legyenek. Ehhez pedig sokszor nem elég, ha csak minimális nedvesség kerül a szőnyegre. Nálunk filc- és hurkolt padlószőnyeg, gépi és kézi perzsaszőnyeg is van, mindegyiknél működik a dolog. A kézi perzsaszőnyegnél óvatosan kell eljárni, mert a foszlott részeket könnyen megbontja az erős szívóerő, azokat tehát előbb javítani kell. A gépi perzsaszőnyegeknél a szálak iránya befolyásolja a gép használatát, mert a szívófejet nemigen lehet serteiránnyal szemben tolni, ott a serteiránnyal szembeni húzás javasolt. Nem kell meleg vizet használni, mert a kispriccelt folyadék a gyors párolgás miatt úgyis azonnal lehűl és a szőnyegre mindenképpen szobahőmérsékletű (vagy hidegebb) folyadék kerül. A szőnyegtisztító folyadékokból lehet sokkal kevesebbet használni, mint amennyit a rajtuk levő előírás javasol, mert a szennyeződés zöme finom szilárd szennyeződés, amit a fehér wc csészébe kiöntött használt mosófolyadékon is lehet látni. Másrészt ezeknek a szereknek a habzása kissé eltérő (bár alapvetően csökkentett habzásúak) és habzás a vízszivattyú működését rontja. Fékezett habzású mosóport is lehet használni, csak a teljes feloldódását ellenőrizni kell. Szőrét hullató házikedvenc esetén használat után a felszívócsövet és a gégecsövet ajánlatos vízzel átöblíteni, mert a szőrcsomók hajlamosak megtapadni a belső felületen.
2017. jan. 15. 11:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2017. jan. 18. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!