Hatékony sütőtisztítás?
Szinte minden nap sütök, főzök. A sütőm sokszor pöttyös a ráégett szennyeződéstől. Ki szoktam súrolni, de szinte soha nem tudom maradéktalanul tisztára takarítani. Van valakinek valami tuti módszere ilyen esetre?
Ha egy mód van rá, nem szeretek olyan szerrel dolgozni, amihez gázálarcra van szükség. Szóval valami "barátságosabb" megoldásnak örülnék inkább.
Én szódabikarbónát használok. Megnedvesítem a felületet,alaposan beszórom szódabikarbónával és hagyom hatni fél órát. Ezután legtöbbször csak kitörölöm egy mikroszálas törlőkendővel. Ha makacsabb a leégés megismétlem a folyamatot.
Ha előre tudom,hogy fröcsögni fog amit készítek,alufóliát teszek a sütő aljába, vagy sütőzacskót használok.
Hideg zsíroldó. Baromi hatékony.
Ehhez csak gumikesztyű kell, de az tényleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!