Mit rontok el?! (Mosás)
Minden ruha, rövid időn belül színét veszti, kifakul, a fehérek beszürkülnek, és emellett nagyon hamar bolyhosodnak illetve lesznek durva tapintásúak.
A mosógép gondolom nem lehet a baj, mert viszonylag új, 1-2 éves.
Először a 40 fokon mostam a ruhákat, 1500 centrivel, majd próbáltam 40 fokon 1000-rel, és 30 fokon 1000-rel is egy ideig. A kevesebb fordulatszámnál úgy vettem észre, nem annyira durvák a ruhák, de ilyenkor akár 3 napig is kell, hogy száradjanak.
Tanácsot kérek szépen hozzáértőtől.
Folyékony mosószert és nagyon kevés öblítőt használj .
A szín és koszfogó kendő jó megoldás, de jó az oxigénes folttisztító vagy az ecet és szódabikarbónás vízben történő áztatás is.
Hogy válogatod a ruhákat? Milyen mosószert használsz?
Én így mosok: 4 csoportba osztom szín szerint: fehér, fekete, színes 2 adagban (világosabb, sötétebb). Színesekhez színfogó és színes mosógél (Ariel), feketékhez fekete ruhákhoz való mosógél, a sötét cuccokat kifordítva mosom. A gyapjú cuccokat 30 fokon, a törölközőket 60 fokon, minden mást 40-en. Nem spórolok sem a mosószerrel sem a mosási idővel. 2-4 órás programokat használok. A sötétekhez a 2 órást.
Mindenhez ugyanazt a mosószert használom (folyékony Persilt), csak az öblítőt váltogatom.
2-3 órás programokon mosok, és így válogatom a ruhákat: fekete
fehér és világos -
pirosak sötétrózsaszínnel, lilával-
kékek, zöldek, sötétszürkék.
A színfogó jó ötlet, a többit is kipróbálom, köszönöm!
Szerintem hosszú idő az a 2-3órás program, ha csak hétköznapi, enyhén koszos ruhákról van szó. Nincs féltöltéses program, vagy kézimosás funkció, valami amivel le tudnád rövidíteni a mosás idejét?
Illetve nekem az ezres centrifuga bőven elég, néha még sok is.
Nem vagyok benne biztos, de ha kevesebb időt tölt a vízben meg a dobban pörögve a ruha, az szerintem kímélően hat, főleg a finomabb anyagokra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!