Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosásnál ugye van több funkció...

Mosásnál ugye van több funkció a mosógépen és csak ha a pamut funkciót használom a baj?

Figyelt kérdés

van intenzív, szintetikus is

tényleg csak a hőfok számít? mindegy a funkció?

2016. okt. 1. 13:28
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
meg a szín számít ugye? nem értek hozzá azért kérdezem
2016. okt. 1. 13:29
 2/17 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Mindkettő számít. A ruhacímkékben benne van a mosási maximum hőfok, vasalási hőfok stb. A gyapjú kényesebb, kinyúlhat erős centrifugától... erős forgatástól.

[link]

[link]

2016. okt. 1. 14:21
 3/17 anonim ***** válasza:
70%
egyetlen programot használok a mosógépen és mindent azon mosok... 60 perc 60 fok.
2016. okt. 1. 14:22
 4/17 TappancsMancs ***** válasza:
100%
2016. okt. 1. 14:23
 5/17 anonim ***** válasza:
76%
semmi baja nem lesz :D de arra figyelj, h az előírt hőfoknál nem melegít feljebb ha te magasabbra állítod.. vagyis úgy értem pl. az én gépemből kiindulva, h hiába rakom a tekerőt hatvan fokra, de a program akkor se fog hatvan fokra felmelegíteni csak negyvenre... kivéve a kettes programot(nálam) de én a helyedbe az intenzívet használnám... vagy az egyes programot, ha nem használsz semmi féle adalékanyagot, hanem csak a mosóport és azt is csak az adagolóba rakod...
2016. okt. 1. 14:31
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
3-as. milyen géped van?? mert én is szeretnék nagyon egy ilyen programot, de sajnos nem találok a gépen :( nekem indesit..
2016. okt. 1. 14:32
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy a funkció.

Nekem az intenzív mosás közben tovább mos és időnként erősebben felpörgeti a dobot, sima mosási fázisban (viszont szennyezettebb ruhákat is kitisztít).

Pl. a pamut intenzív, extra öblítéssel, már 4 óra hosszú!

Intenzív mosást nem sűrűn kell használni (olajos ruhák, földes ruhák, erősen foltos ruhákon segít), ugye ott dupla mennyiségű a mosópor is (a mosóporos doboz oldalán intenzív mosásra ezt szokták írni). Mosás előtt minden ruhát ki kell rázni!

Az Eco programot sem használom, mert jellemzően ezek a leghosszabb 4 órás programok, lassú és hosszú mosással, 20-30 fokon...

Nálam a pamut program majd 3 órás, de van időfelező, így 1,5 órás mosásokat szoktam csinálni 40 Celsius fokon (felültöltős kis Zanussi).

A legtöbb ruhaneműmet 40 fok fölött nem is szabad mosni.

Pamutot a pamut programmal érdemes.

A legnagyobb "gond" általában az, hogy nincs az embernek annyi olyan anyagú ruhája, amiért érdemes lenne külön programon mosni, így általában marad a pamut, időfelezővel.

Műszálas ruhát nem szeretem, de sajnos a legtöbb cuccom így is kevert szálas. A műszálas programot nem szoktam használni. Van 30 perc 30 fokon programom is, ezt se használom, mert nem lesz jó illatú a ruha (kevés ez az idő).

A kézimosás címkés cuccok, nálam "megszívták", ők is a pamutba mennek, mivel 1 db pulóverrel nem fogok "handwash" funkciót indítani...

Farmert mással ne mossál, mert a farmer kiszakítja az ingeidet, pólóidat!

Táskát, merevített melltartót, baseball sapkát mosógépben nem mosunk.

2016. okt. 1. 14:48
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Amin érdemes elgondolkodni, hogy pl. a Zanussi/Electrolux gépeken általában nincs mix mosás program állítható hőmérséklettel (csak 20 fokos mix mosás van, aminek nem látom értelmét), a Whirlpool és Bosch gépeken szokott lenni mix, azaz vegyes program állítható hőmérséklettel.

Minél magasabb a hőmérséklet, a színezett (főleg kék, vagy fekete) ruhák annál nagyobb valószínűséggel fogják megfesteni a világos / fehér ruhákat!

Jellemzően kék festett törölközőket, ágyneműket nem szabad fehér/világos színű holmi mellé rakni, de sokat segít az is, ha bepakolásnál távol kerülnek egymástól.

A Zanussi 20 fokos mix mosásában az lehet a ráció, hogy 20 fokon együtt lehet mosni a fehéret a színesekkel.

2016. okt. 1. 14:53
 9/17 anonim ***** válasza:
76%
Viszont az olcsó kategóriás Bosch gépek nem túl jó minőségűek állítólag.
2016. okt. 1. 14:54
 10/17 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget mindenkinek a zöld kezet adtam
2016. okt. 1. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!