Érdemes áttérni a 30 fokos mosásra?
Új mosógépem van, ami eléggé testreszabható.
A sötét pólókat,farmereket, ingeket ,pulóvereket egybe szoktam mosni.Ezeket mosnám 30 fokon.
Van a sima "napi" program, ami 1 óra 20 perces és választható hozzá 30 fok.
Ezek közé a ruhák közé természetesen, sem zokni, sem fehérnemű, sem ágynemű és hasonló nem kerül.
Ezeket 60 fokon szoktam mosni, meg a törölközőket is.
Én mindent 40 fokon mosok.
Mi az, hogy "napi" program?
Minden nap mosol?
A gyakoriságnak szerintem semmi köze ahhoz, hogy mi kerül az adagba.
És feleslegesnek tartom 1 óra 20 percig járatni a gépet.
Nálam ez a 40 fokos mosás olyan 30-40 perc között van.
Pórbáltam anno 60 meg 95 fokon is mosni, egyrészt volt ami összement, másrészt meg semmivel sem lett tisztább.
Sem a fehérnemű nem lett tisztább, sem a zsíros konyharuhák.
Hipózni nem szoktam, ezután sem fogok.
Attól, hogy átment rajta a mosópor meg többször átmosta a gép fél óra alatt, tiszta lett, ennél tisztább nem lesz másfél óra alatt sem, meg 60 fokon sem, így feleslegesnek tartom pocsékolni a vizet és az áramot.
A szagok (izzadság) 40 fokon is kijönnek, a foktok egy része is.
de ami nem jön ki, az magasabb hőfokon sem fog kijönni.
Sok okos dolgot írt az 1 es.
Talán nem is a mosás ideje,és a viz hőfoka számit,ennél sokkal jobban a mosószer minősége .1 gagyival akár 2 nap is pöröghet a gép,akkor sem lesz tisztább .
Nem a kosz miatt vannak a magasabb hőfokú mosási programok (60+ fok), hanem a fertőtlenítés miatt. Ha valaki beteg lesz a családban és ágynak dől, akkor pl. ildomos a törülközőjét, alsóneműjét, pizsamáját és ágyneműhuzatát 90 fokon mosni, hogy a fetőzést okozó mikroorganizmusok biztosabban elpusztuljanak (amit 30-40 fokon nem igazán tesznek meg).
Az általános kosz (por, sár) kimosásához elég a 30 fok is, 40 fokon inkább az olajos, zsíros, grafitos szennyeződéseket, vagy a beleszáradt kajamaradékokat érdemes mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!