Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Álló vagy folyóvízben mosogatt...

Álló vagy folyóvízben mosogattok? Szerintetek melyik a gazdaságosabb?

Figyelt kérdés
Én most váltottam álló vizesre, de mivel sajnos egy lyukú a mosogató, így egy tálban öblítek, vagy csapvíz alatt gyorsan. Ti hogy szoktatok?
2010. ápr. 12. 15:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nos: Nem tudom hol élsz kedves kioktató de nálunk nappal világos van így nem kell mosogatáshoz a villanyt felkapcsolni! Te meg majd itt sajnálkozol a villanyszámlád miatt..ugye? Autónk, sőt motorunk sincs! Gyalog és bicajjal közlekedünk:)))Ez van! Lehet így is élni ám!
2010. ápr. 12. 20:41
 12/18 anonim ***** válasza:
én szeretek mosogatni.álló vízben jó forróban.utána hideg vízzel leöblítem.tök jó érzés amikor újból ragyog minden.aki megteheti az használjon gépet nem törik le a körme meg egy csomó pozitívum van vele másnak.nekem annyi idő lenne bepakolni oda a dolgokat míg elmosogatni.
2010. ápr. 12. 21:59
 13/18 anonim ***** válasza:

Én folyóvízben mosogatok, tudom hogy nem takarékos, de ezt szeretem!Van mosogatógépem, de mire megrakom, addigra túlvagyok az összes mosogatnivalómon!Nem beszélve hogy zabálja az áramot, és attól függetlenül hogy új gép (cefet drága fajta) 45 perc a leg rövidebb mosogatás!mire végez, addigra éhes is leszek, és újból ott a csetres!Idő takarékosnak sem mondható a gép, és víz takarékosnak sem!Én 2 lábasra, meg 3 tányérra 2 pohárra nem használok el 17 liter vizet a folyó vízzel sem, nem úgy mint a gép!Különben meg a mosogatógép a retkes vizet visszanyomatja az edényekre, mert "takarékoskodik"

Újraforgatja a vizet, ha sokan ezt nem tudnák!És kell bele 2 féle vegyszer, ami szintén cefet drága!Már bánom hogy megvettük mikor csináltuk a konyhát!Csak a helyet foglalja!

2010. ápr. 12. 22:35
 14/18 anonim ***** válasza:
31%
Mi tanyán élünk, így folyó víz nincsen, csak folyóvíz. Tehát minden edényt télen-nyáron a folyóban mosunk és homokkal súroljuk ki. A laptopot is most töltöm dinamóval, a férjem már alig bírja tekerni a biciklit úgyhogy csak ennyit röviden.
2010. ápr. 12. 23:28
 15/18 anonim ***** válasza:

Jók ezek a pro és kontra beszólások, de nem hiszem, hogy előre visznek! :-)

A kérdésre válaszolva, folyó vízben mosogatni költségesebb, de: nem nagyon vagyok híve annak, hogy a mosogatószert is megegyük, pillanatnyi öblítéssel pedig nem fog az edényről rendesen lejönni sajnos.

A mosogatógép - direkt rákérdeztem szakembertől - valóban nem drágább üzemeltetésű, mint kézzel mosogatni, feltéve, hogy mindig csak teljesen megpakolt állapotban használod. Két tányérért valóban nem éri meg elindítani. De ha tele van, akkor már igen.

Aki a "nappal nem kell villany" dolgot említette, valószínűleg abban a szerencsés helyzetben van, hogy a konyháján szép nagy ablak van. Nos, nálunk főzőfülke van, ablkaktalan, pici helyiség, nappal is kell villanyt gyújtanom, hogy lássak valamit (régi ház, ilyenek az adottságai sajnos). Anyukáméknál van ablak, mégis kell a villany, mert az ablak előtt szép nagy árnyas fák vannak, amelyek nyáron jó szolgálatot tesznek, de eléggé sötételnek is. Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy mindenki más körülmények között lakik, más az életvitele, nem lehet mindenkinek ugyanaz a jó. Mi most készülünk venni mosogatógépet, nekem biztosan könnyebbség lesz, kertes házban lakunk, 20 hós kislányom van, nemsokára születik a testvére, a párom munkája révén rengeteget utazik, sokat vagyunk éjjel-nappal egyedül a kicsivel, a kert is rám marad, nekünk mindenképp érdemes lesz egy mosogatógép, azt hiszem.

2010. ápr. 13. 09:11
 16/18 anonim ***** válasza:
53%

A maradiak próbálják itt megideologizálni a kézi mosogatást. Mindegy, majd 10 év múlva ők is géppel fognak mosogatni. Ostobaság a technikai fejlődés ellen agitálni. Ugyanígy volt ez minden újdonsággal a maga idejében. Akinek meg nincs jobb időtöltése a mosogatásnál, azt sajnálom. Akkor tényleg mosogasson.

Én személy szerint inkább bevágom a gépbe azt a két tányért meg poharat, ami egy étkezés során beszennyeződik, mint mondjuk pazaroljak egy szivacsnyi mosogatószert, egy lavórnyi vizet, (vagy neadjisten mosogassak folyó vízben) ezért a kevés cuccért. A mosogatógépben meg szépen gyűlik addig, amíg meg nem telik. Ja, és nem öblítem le előtte, így is tökéletesre tisztítja a rászáradt dzsuvát is.

Ti tudjátok.. Nem tisztem nekem más dolgát megkönnyíteni.. És még mosogatógép-árus sem vagyok.

Boldog kézi mosogatást!

2010. ápr. 13. 09:14
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Van aki mindent kézzel szeret csinálni. Az igazi jó kézimunka! Ááááh...
2010. ápr. 14. 09:02
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerre mindhárom :D

Ha sok van belőle -> gép

Ha nagyon-nagyon retkes -> álló vízben

Ha gyorsan kell a tiszta edény, és nincsen kéznél -> folyó vízben

2010. máj. 29. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!