A ruhákat tényleg érdemes kifordítva kimosni?
Több helyen is olvastam, hogy jobb kifordítva kimosni, mert tartósabb marad a színe.Ez igaz?
Főleg, farmerokra írják.
Farmeroknál így van főleg a feketéknél kell ezt csinálni. Én sokáig fekete farmerokat hordtam vagy sötétkék színűeket, meg nekem 3 farmerdzsekim van és vagy 10 farmerszoknyám mert imádom ezeket hordani. Én mióta a barátommal élek úgy csinálom hogy a szennyes farmer ruhákat meg a sztreccses farmerszerű cuccainkat összegyűjtjük és külön mossuk csak azokat, kifordítva, mert ha kevesebb van abból a mosógépbe jobban dobálja és tisztább lesz ha kivan fordítva. Én 19 éves korom óta költöztem külön mert így alakult a életem, volt nekem jó állásom, még a válság előtt bekerültem egy igen jó helyre ahol szerencsére mai napig tartós a helyem, igaz idősebb is vagyok a barátomnál 10 évvel meg én érettségi után rögtön dolgozni mentem és mellette tanultam. A szüleim is segítette, de akkor külön otthon magamra mostam és nem egyszer jártam úgy hogy más ruhákkal mostam a farmereket és volt hogy átvette a színét meg ha nagyon megtömtem a mosógépet nem lett elég tiszta.
Most így a barátommal már így csináljuk, a barátom tud olcsón jó minőségű mosószert szerezni, meg szerencsére a mosógépünk sem eszik sokat, meg a barátom havonta kétszer moshat a munkahelyén ipari mosógéppel és az ágyneműket meg ilyen nagy dolgokat ott mossa ki.
Ez akkora baromság :DD
Ha belegondolsz, kifordítva is pont ugyanannyi víz, mosószer, hő éri, miért fakulna kevésbé? :)
Zipzáros ruhákat érdemes kifordítva, mert így a zipzár húzókája kevésbé tud beleakadni bármibe is, de ennyi.
Szerintem csak bizonyos darabokat.
Pl. amin van strassz, vagy nyomott felirat. Akkor azokat kifordítom, úgy talán kevésbé dörzsölődnek egymáshoz. Vagy ami nagyon bolyhozódik, azt is kifordítva szoktam.
A színét nem hiszem, hogy befolyásolja, hiszen mindenhol éri víz, a belső részét is.
Színügyileg mindegy.
Ém azért mosom kifordítva a ruhákat,hogy ne bolyhosodjanak. A zippzárt a nadrágokon húzd fel,nehogy a gép kiszedje a zippzár fogát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!