A tésztalé miért nem jó palacsintatésztának?
Figyelt kérdés
A Pennyben vásárolt tojásmentes száraztésztát enyhén sós, olajos vízben kifőztem pörkölt mellé. A megmaradt tésztalét hasznosítani akartam, gondoltam, jó lesz palacsintának. Sűrítettem még liszttel, adtam hozzá tojást, pici cukrot, ahogy kell.
Felforrósított, olajos palacsintasütőben nekiálltam sütni. Egyből leégett. Győztem kikaparni a leragadt, megfeketedett tésztát.
Mit csináltam rosszul?
#palacsintatészta #Tésztalé
2016. máj. 15. 19:35
1/3 anonim válasza:
A palacsintát nagyrészt tejjel csináljuk, nem vízzel. :-)
2/3 anonim válasza:
A tésztalében főleg duzzadt keményítő van, aminél enyhén megindult a hidrolízis.Ha ezt használod, akkor olyan lesz, mintha keményítővel dúsított lisztet használnál, azaz csirizt. Azt meg nagyon óvatosan szabad sütni-szárítani, mert odaég (pászka).
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
#1-nek: Nem szeretem a tejet, így nem is nagyon tartok itthon. Ezért eddig akármikor palacsintát sütöttem, általában vízzel készítettem a tésztát, és mindig nagyon finom lett.
2016. máj. 16. 20:28
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!