Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A tésztalé miért nem jó...

A tésztalé miért nem jó palacsintatésztának?

Figyelt kérdés

A Pennyben vásárolt tojásmentes száraztésztát enyhén sós, olajos vízben kifőztem pörkölt mellé. A megmaradt tésztalét hasznosítani akartam, gondoltam, jó lesz palacsintának. Sűrítettem még liszttel, adtam hozzá tojást, pici cukrot, ahogy kell.

Felforrósított, olajos palacsintasütőben nekiálltam sütni. Egyből leégett. Győztem kikaparni a leragadt, megfeketedett tésztát.

Mit csináltam rosszul?



#palacsintatészta #Tésztalé
2016. máj. 15. 19:35
 1/3 anonim ***** válasza:
65%
A palacsintát nagyrészt tejjel csináljuk, nem vízzel. :-)
2016. máj. 15. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A tésztalében főleg duzzadt keményítő van, aminél enyhén megindult a hidrolízis.Ha ezt használod, akkor olyan lesz, mintha keményítővel dúsított lisztet használnál, azaz csirizt. Azt meg nagyon óvatosan szabad sütni-szárítani, mert odaég (pászka).
2016. máj. 15. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#1-nek: Nem szeretem a tejet, így nem is nagyon tartok itthon. Ezért eddig akármikor palacsintát sütöttem, általában vízzel készítettem a tésztát, és mindig nagyon finom lett.

2016. máj. 16. 20:28

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!