Egy ingemre fújtak húsvétkor jó erős és sok parfümöt, ráadásul büdös is volt a kölni. Még mindig benne van a ruhámban a szaga, igaz nem olyan intenzív már. Kézzel mostam, mivel kicsit engedi a színét az ingem. Mosógép kézi mosás programja sem hozta ki a szagot. Tegyem be rendes mosóprogramra?
2016. ápr. 19. 15:26
1/8 anonim válasza:
Áztasd le legalább egy napra ecetes vízben (1 dl ecet 1 liter vízbe) - ez szagtalanít is, és mellesleg a színt is rögzíti. Utána normálisan mosd ki, ahogy szoktad.
2016. ápr. 19. 15:48
2/8 anonim válasza:
Én is az ecetet javaslom, de felesleges benne hagyni 1 napot.
2016. ápr. 19. 23:27
3/8 anonim válasza:
Az ecetes hülyeségeket nyugodtan felejtsd el,az a konyhába való főzéshez és ízesítéshez.Kb 5l kézmeleg vízben oldj fel egy evőkanál mosószódát,ebbe áztasd be egy éjaszakára,majd folyékony mosószerrel mosd át kézzel szintén melegvízben.Ezután meget a gépbe egy öblítős-centrizős programra. Sok sikert! :-)
2016. ápr. 20. 15:07
4/8 anonim válasza:
Utolsó: nem tudom, miböl gondoldo, hoyg az ecet csak a konyhába való.
Én textilmérnök vagyok és a festöüzemben ecetet használunk színrögzítésre - pedig a festöüzem NEM konyha!
Szóval hülyeséget írtál, az ecet igenis sok mindenre jó a konyhán kívül is.
2016. ápr. 20. 17:01
5/8 anonim válasza:
Az ecet tényleg jó lehet.
Ezért nem engedem senkinek a pacsulizást. Sikerült megbeszélnem a jelentkezőkkel, hogy csakis a kézfejemre szabad fújni, csöpögtetni (a ruhám ujját fölhúztam) és lehetőleg csak tiszta csapvizet. Vagy locsoljon meg a Te kedvenc parfűmöddel. Ha a "legény" hajthatatlan, akkor mehet vmi. szagos a kezemre. Csak oda. Onnan pedig egy kanál szódabikarbónával és pár csöpp vízzel mihamarabb eltüntetem. Jól bedörzsölöm, kb. 1 percig, és voilá, nincs bűz! Hagymaszag ellen is jó :) Jövőre próbálj egyezségre jutni a hímekkel. Azt nem tudom, hogy a ruhaneművel mit csinálna a szódabikarbóna. Legyél óvatos!
2016. ápr. 21. 20:05
6/8 anonim válasza:
Mosószóda, vagy akár az étkezési szódabikarbóna is elég rendesen "szagtalanít". Utóbbiból egy tasak a vízbe, és beáztatod néhány órára.
2016. ápr. 21. 21:33
7/8 anonim válasza:
Az "étkezés" NEM azt jelenti, hogy CSAK étkezésre való, HANEM azt, hogy ALKALMAS étkezési célokra is, ellentétben a kevésbé tiszta ipari ecetsavval - amiben esetleg lehetnek olyan szennyezödések, amiknek semmi keresnivalója élemiszerekben.
2016. ápr. 22. 15:20
8/8 anonim válasza:
A technikai-ipari ecetsav 50% töménységtől indul,egyészen 80%-ig.Márcsak e miatt is kár összekeverni a boltban kapható (max 20%) ecettel.Az eredeti kérdésre visszatérve,a tömény kölni szaggal semmit nem fog tenni,azon kívül,hogy plusszban savanyú ecetszag is árad majd a ruhából...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!