Lányok, nők! Ti ezt hogy oldjátok meg?
Elég sok ruhám van, viszont helyem sajnos nem túl sok, ezáltal a szekrényben rendszeresen gyűrődnek a ruháim.
Így mielőtt felveszem valamelyiket, akkor szoktam vasalni őket. A kérdésem arra irányulna, hogy a műszálas ruhákról hogyan tüntessem el a gyűrődést? Azt szoktam, hogy alacsony hőfokon és gőzölve vasalom a műszálasabb darabokat, de nem tudom, hogy ez mennyit árt.
Ti ezt hogy oldjátok meg, hogyan tüntetik el a gyűrődést a műszálas ruhákról?
Bár a vasalásra nem tudok jobb tippet adni, főleg, hogy én nem sok műszálas ruhát hordok, a helyspórolásra nekem ez a praktika vált be:
Ehhez nem muszáj pont ilyen vállfa tartót venned, megoldhatod egy nagy szemű lánccal. Az első vállfát felakasztod, a nyakára pedig befűzöd a lánc első szemét. Utána a már függőlegesen lógó láncszemekbe akasztod a vállfákat. Ha nincs láncod, akkor próbáld egyszerűen egymás nyakába akasztani a vállfákat. Én azt tanácsolnám, hogy ezzel a módszerrel a kevésbé gyűrődős ruháidat akaszd fel igy több hely marad az érzékenyebb daraboknak. :)
Minden tavasszal szigorúan kiselejtezem a felesleges göncöket. Felesleges tárolni.
Nem hordok műszálat :-)
#3, köszönöm szépen a válaszod! Jó ötlet, tetszik. :)
#4, nem erre irányult a kérdés. :) Nekem nincs felesleges ruhám, így is 3 havonta szelektálok, na meg persze nem minden ruhával van ez a gond.
Sajnos ismerős a helyzet.
Helynövelés az egyik megoldás. Pl egy szobainas.
Műszálas ruhát gőzölni tudod vasalóval valamilyen anyagon keresztül. Anyukámtól tanultam. Amit nem lehet közvetlen vasalni arra tesz egy vékony anyagot, régi terítő, egy sosem használt konyharuha. Lényeg hogy ne legyen túl vastag és lehetőleg pamut legyen. Azt ráteríti arra amit vasalni akar és azon keresztül vasalja. Ha nagyon makacs gyűrődés van rajta akkor gőzöl is, illetve be lehet vizezni az anyagot amit ráterít. Persze ehhez fontos, hogy oylan legyen ami nem ereszti a színét nehogy átvasald a ruhádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!