Műanyag dobozból mivel tudom a zsíros lerakódást eltüntetni?
ha az átlátszó ételesekre gondolsz, amikben kiszállítós cégek hordják az ebédet, akkor: semmivel.
sok ilyen edényem van, de ami már narancssárga zsíros, azt inkább kidobom.
mivel ez a hővel együtt kerül az edény falára, azaz valamelyest beleég, nem lehet eltüntetni.
és az edény anyaga is sérül.
én úgy vagyok vele, hogy hetente 1x-2x biztos rendelek, szóval megvan az utánpótlás.
de egyébként százasboltban fillérekért lehet ilyen edényeket kapni.
ha nálad nem ez a rendelős sztori van, akkor csináld úgy, hogy a zsíros ételeket mindig ugyanabban az edényben vidd. nem hiszem, hogy mindennap atomzsíros pacalpörköltöt viszel.
a flóraszept akár még jól is jöhet, én még nem próbáltam.
csak kicsit drága megoldás egy ilyen edényhez.
aki a hideg zsíroldót, meg a meleg vizes mosogatást írta, az még sosem próbált igazi zsírfoltot kimosni műanyag edényből.
Én vagyok a hideg zsíroldós...és szakácsokat oktatok,első szakmám: hentes-tényleg fogalmam sincs!
Tanulj kis kémiát,és megismered a mosogatógép~tabok hatásmechanizmusát. A mosogatógép tablettából 2~3 db-t teszünk a moslékos 110 l-s múa. hordóba(teli vízzel),egy hétvége alatt "csodát csinál" vele.
azt elhiszem, hogy moslékos edényhez jó. de annak nem is kell ragyognia.
a "csodát művel vele" valószínüleg a kitakarítás előtti állapothoz képest csoda.
egyébként meg a moslék, amit már kihűlve, félig-meddig elfogyasztva dobálsz bele, sosem lesz olyan forró, mint amikor a frissen főzött tűzforró ételt szedik bele egy kifőzdében.
a moslék ezáltal nem fog "beleépülni" az edény anyagába, a hiányzó hő miatt.
talán nem kellene oktatnod, ha ezekkel a dolgokkal nem vagy tisztában.
Utolsó! Hozzá tehetnéd, hogy egyáltalán műanyagból enni?Meg mikróban melegített ételt enni? Vissza kellene menni a középkorba, amikor agyagedényben, vasbográcsban főztek szabad tűzön, és homokkal-tiszta, természetessel- sikálták ki a kasztrojt kukoricacsuhéval.
Egyébként a rendszeres mikrózás valóban kikezdi a műanyagot, szinte hámlik a felszíne, s ebbe könnyen beleragad a zsír, egyszerű mosogatás meg sem kottyan neki. Igaza van annak, aki azt mondja, az ilyen edényt le kell cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!