Szeretnék venni lábbal hajthatós varrógépet. Mit nézzek rajta?
Még teljesen tudatlan vagyok ezen a téren!
Csak most kezdeném...
Eddig a Singer-ről ás Pfaff-ról hallottam, de ezekből is van többféle úgy láttam.
Mit kell nézni ezeken? Mi romolhat el rajtuk? Melyik típusok azok, amikhez még lehet kapni dolgokat, amennyiben szükséges?
Miért lábbal hajtóst akarsz venni? Ilyen gépeket 40-50 éve nem gyártanak. Alkatrészt már biztosan nem lehet hozzájuk kapni. Lehet, hogy még varrótűt sem, de bobint sem. (amire az alsószálat lehet csévézni)
Még Lucznik is volt lábbalhajtós.
Azt kell nézni, hogy minden alkatrész megvan-e hozzá, és jól működik-e minden funkció. Ha nem kotyog, lötyög, rozsdás, meg ránézésre is normális állapotban van, akkor még fog is működni egy darabig. Alkatrészt biztos nem lehet kapni hozzá, legfeljebb egy másik hasonló típusból kiszerelni.
A típusokat nem igazán ismerem, de anyámnak egy kb. 40-45 éves Lucnik volt, hajtotta is elég sokat amíg élt, de semmi baja, most is hibátlanul működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!