Ti, hogyan szoktatok mosni? Jól csinálom?
Én így szoktam:
-Színes ruhák, (minden, ami nem tiszta fehér), farmerek egybe.40 fokon, 1:10 perces programmal.
-Színes zoknik, fehérneműk, törölközők, ágyneműk.Ezeket 60 fokon, 2 óra 20 perces programon mosom.
A fehérneműket muszáj, mivel sokszor véresek.Áztatással meg nem szeretek pepecselni.
-Fehér ruhák,fehér lepedők, fehér ágyneműk.2:20 perces programmal, 60 fokon, direkt fehérekhez való mosóporral.
-Konyharongyok, 95 fokon 2 órás programmal.

Nekem ezek nagyon hosszúak.
3 félét mosok:
- világos
- sötét
- piros
MIndet ugyanazon a kb 40 perces programon.
Megpróbáltam többször a hosszú, 95 fokos programokat is, semmivel sem lett jobb. Fehérneműkkel és konyharuhákkal próbálkoztam, semmivel se lett tisztább. Zsírt, foltokat 95 fokon se szedte ki, pedig a mosóporom is márkás.
Így viszont semmi értelme több vizet és több energiát felhasználni, mert a ruhának biztos nem tesz jót, hogy megfőzöd.

Fehérek hosszú programon 60 C-on. Különben idővel elszürkülnek. Ha összemosod a színessel, akkor is elszürkülnek.
Világos színesek, külön sötét színesek 40 C-on, rövid programon. A pirosak fognak, azok külön mennek. És a kényes pulcsik, kötött cuccok gyapjúprogramon.
A fehérneműket, nagyon koszos cuccokat mosószappannal, vagy Vanish-sel kézzel előmosom. Áztatni nem szoktam.

Én mindent együtt mosok 30-40 fokon.
Idáig nem lett semminek baja, pedig már két éve így csinálom

Nálam:
- sötét színű ruhák (sötétkék, fekete, sötét farmer, fekete zoknik) 40 fok
- színesek (szürke, sárga, rózsaszín, színes zoknik stb...) 40 fok
- fehér (fehérek, nagyon világos szürke, bézs) 40-60 fok
- törülközők, konyharuhák (ha szükséges áztatom is) 90 fok
- ágyneműk 60 fok
És minden hosszú programon, ami kb 1,5 óra (régi gépem van így nem tudom pontosan ezeket)
De egyre több helyen olvasom, hogy a fehérneműket ágyneművel, vagy törülközőkkel együtt mossák. Ki fogom próbálni így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!