Husqvarna, vagy stihl?
Azért a Stihl nem véletlenül akkora márka...
Nekünk van egy kisebb Husqvarna, nem mondom, hogy rossz. De minden tekintetben veri a nagyobb Makita (ár értékben s Stihl-t is) Nagyon örülök, hogy anno amikor nagy fűrész kellett a Makitát vettük, azóta több kisebb nagyobb Makita gépünk lett (fúrók, flexek stb) nagyon meg vagyok velük elégedve. Az évi 100q favágást meg mindennek nevezném, csak nem komolyabb munkának. Ezeknek a gépeknek ez semmi
Makita felejtős, elektronikai kézi szerszámokban profi, de a benzin üzemű gépekben egy kalap kaki.
volt szerencsém iparihoz, és hobbigéphez is.
ha csak nem a 200ezer+-os kategóriából szemezgetsz.
de mondom, Makitát inkább ne, ha nem muszáj.
Stihl-ről nekem jó tapasztalataim nincsenek, legalábbis láncfűrésszel kapcsolatban.
ilyet vettem egy zsír újat 2014-ben és a kezdettektől fogva nem volt alapjárat rajta, a szervizben sem tudták megcsinálni, végső elkeseredésemben vettem rá egy új karbit, az sem segített így 3 hét után eladtam jó nagy veszteséggel.
ettől függetlenül lehet jó a Stihl, de én soha többet nem fogok venni az biztos.
pár évet lehúztam ácsként, ezekkel a gépekkel jó tapasztalataim voltak:
SOLO
talán az egyik legjobb gép amit valaha a kezemben fogtam, csendes, nagyon finoman jár, könnyen indul.
JONSERED
Husqvarna amerikai változata, amit belinkeltem az egy igazi ipari gép fakitermelésre, ilyen a sajátom, jelenleg ezt használom.
és addig még ki nem rohad a kezemből, másikat nem veszek.
egy baja van, hogy nehéz és nagyon fárasztó vele sokat dolgozni.
cserébe az erő ami benne van, egy éles jó lánccal úgy szeli az akácot mint ha sima fenyőt vágnál, bele sem torpan olyan brutális fordulaton és erővel vág.
2-3 méterre okádja a forgácsot vágás közben, durva :D
volt ebből kisebb is, azt a tetőn használtuk, gond nem volt vele soha, csak hidegben kicsit tovább kellett rángatni mind a kettőt, mert nehezen indult, ennyi.
annyiból jó hogy a nagyon van dekompresszor, anélkül amúgy is kín szenvedés berántani.
Husqvarna
havernak ilyen van, ezzel (is) járnak erdőirtásra, vágtam vele én is párszor.
ha bár ez is professzionális favágásra való, megéri megvenni mert ahogy elnézem amit náluk kap ez a gép, abban köszönet nem sok van..és semmi baja.
a kisebbik változatát nem linkelem be, mert az tényleg csak gallyazásra való, vagy tetőn, és nem érdemes tűzifa aprításra használni.
alkatrészt mindegyikhez kapsz.
ár-érték arányban talán a Husqvarna ami jó, de a Solo gépek is nagyon ott vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!