Hogy marad öblítő illatú a ruha száradás után is?
Ha négy napig szárad, persze hogy bebüdösödik, nincs az az öblítő, ami elnyomná a poshadást. Nekünk nagyon bevált az Aldis páraösszeszedő készülék, literszám szedi össze a vizet és bent a szobában is megszáradnak fél nap alatt a ruhák. Előtte én is küzdöttem a bent szárítással a büdösödéssel, pedig Lenort használok. Én is egy kupak Lenor, egy kupak vízzel használom, hogy ne taknyosítsa el a mosógépet. Nekem illatosak a ruhák szekrényből kivéve.
A levegő páratartalmát kéne lecsökkenteni, más nem oldja meg ezt a kérdést.
Én nem veszek koncentrátumot, nem hígítok. A mosógép öblítő tartályát mindig tele öntöm.
Nekem egyébként pont a friss levegőn lesz nagyon jó illata. Mondjuk ilyenkor már nem érdemes kirakni.
A szobában is estéről reggelre megszárad.
Talán túl sűrűn rakod őket, nagyon összeérnek. Vagy nincs elég meleg. Nincs rendesen fűtés. Túl párás a levegő, nincs kiszellőztetve rendesen.
Igazából elképzelni sem tudom, hogy tud 4 napig száradni.
Ki van centrifugázva?
Én is két szárítót használok, nagyobb darabokat, ágynemű, törölköző eleve két sorra teszek rá, hogy ne érjen össze.
Ruhákat, amit lehet, vállfára.
Ami nagyon vastag, pulóver, farmer, azt ráteszem a radiátorra.
Figyelni kell arra, hogy ne legyen teletömve a mosógép, ez is okozhat kellemetlen szagot, ami a szobában nem szellőzik ki.
A nagyobb ruhadarabokat, törölközőket, ágyneműket én is több pálcára teregetem.
Otthon a szüleimnek is van páramentesítőjük, szintén Aldis. A titka nem nagy, langyos levegőt fúj és páramentesít párhuzamosan, így gyorsan száradnak a ruhák. Van kifejezetten ruhaszárító programja is. Nekünk is nagyon bejött.
Én ezt a lakásomban kicsit leegyszerűsítettem. Vettem egy hősugárzót (ventilátoros), ami langyos levegőt fúj a ruhák irányába és emellett gyakran (óránként) szellőztetek pár percre, hogy a párás, nehéz levegő helyére friss levegő jöjjön.
Ha ezt nem teszem meg, sajnos nálam is 3-4 napig száradnak a ruhák. Amióta így csinálom, gyakorlatilag 1 nap alatt szárazak. Munka után teszem be a mosást, 6 körül teregetek, este 10-ig váltva fűtök a ruháknak és szellőztetek. Másnap délután még szintén eljátszom ezt párszor, ennyi. Nem került 40 ezer forintba és megoldotta a problémámat. Kicsit macerásabb, mint egy páramentesítő, de valamit valamiért. :)
1. lehet kellemetlen szaga, ha sokáig áll a szennyesben
2. nem elég magas fordulaton centrized
3. túl sok ruhát teszel a gépbe
4. sokáig szárad, amit írtál is.
Ha egy adag mosni való összegyűlt, mosd ki, ne várj vele.
Az én gépemen be lehet állítani a centrit még egyszer, így 1400-as fordulaton megy még egy kört. Ha nem így lenne nagyon vizesek lennének a ruhák és nálam is száradnának 4 napig.
Nekem 3 ruha szárítóm van, felváltva vannak használva. Minden helyet kihasználok rajta és 24 óra alatt szárad meg a ruha. Kettő radiátor előtt van, egy pedig padlófűtésen.
A magas páratartalommal nekem is gondom van, mi a klímával párátlanítunk és azóta sokkal jobb a levegő idebent, érdemes lenne neked is beszerezned párátlanítót.
Nappal nem fűtünk, csak, ha itthon vannak a gyerekek és így is megszárad 24 óra alatt.
Az is lehet, hogy csak megszokod az illatot és csak te nem érzed.
Nálam bevált trükk, hogy az öblítő és a mosószer tartályba is öntök egy kicsi ecetet. Így tök friss illata lesz a ruháknak, és nem mellesleg ki is lesznek fertőtlenítve.
Valamint abban a szobában, ahol szárítom a ruhákat, ott sokszor nyitva van az ablak. Nálunk a lakásban 25-26 fok van, így van hogy fél nap alatt megszáradnak a ruhák, és nagyon jó illatuk van (kék Coccolino Creations <3 )
Jó időben az udvaron szárítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!