Hogyan tudnám megoldani, hogy ne izzadjon a vízhatlan cipőben a lábam? Lent kifejtem bővebben.
Szóval nemrég vásároltam egy túracipőt. Kívül fordított bőr, belül pedig -hogy vízhatlan legyen- van egy goretexhez hasonló membrán, aminek az lenne a feladata, hogy a külső vizet ne engedje be, viszont a testpára, izzadás szabadon távozhasson kifelé. Ez elméletileg szép és jó, a gyakorlatban viszont annyira izzad a lábam benne, hogy mikor leveszem a cipőt csurom víz a zoknim. Ha mozgok nagyon izzad a lábam (ami nem büdös, egyetlen cipőmnek sincs lábszaga), csak 100% pamut zoknit tudok hordani, ha csak 10% is poliészter, már érzem. Hagyományos, természetes bőr cipőkkel (amik belül is természetes anyagokkal vannak bélelve: bőr, pamut) semmi gond, ha izzad is a lábam, az izzadság a bőr pórusain el tud távozni. Amikor lehúzom a zoknim száraz.
Szó mint szó, nekem ez a vízhatlan membrán nem vált be. A kérdés az, hogyan lehetne ezen segíteni? A membránt eltávolítani nem lehet, mert a külső bőr és belső bélés közé van bevarrva. Arra gondoltam, hogy egy vékony varrótűvel belülről megszurkálom a bélést, hogy átlyukasszam a membránt, de a külső bőrt ne. Ez jó megoldás lenne? Persze ettől nem lenne vízálló a cipő, de nincs is arra igényem, mert nem túrázni használom, inkább szabadidős tevékenységekre. Valakinek valami ötlet?
Én se rajongok a műanyag cuccokért, cipőben sem. Így pl timberland bakancsot hordok, tiszta bőr, vízálló, kényelmes minden ami kell, strapabíró. Valami ilyen [link]
És mielőtt valaki azt mondaná, mert hallottam ilyet, igen bőr és vízálló. A timberland gyárt utcai, túra és munkabakancsot is. Van Waterproof és Water Resistant ha érdekel e szerint válaszd ki.
Én még egy túraboltban vásárolt természetes impregnálóval is átdörzsöltem, námberván. Tudom hogy ez nem esetleg neked nem is válasz azért elmondatm ami nekem bevált.
Netről rendeltem és már lejárt a 30 nap sajnos.
Erről van szó. Amúgy tetszik nagyon, kényelmes, könnyű, leszámítva amit fentebb leírtam.
sehogy nem tudsz segíteni rajta. igaz, hogy membrán, de egy goretex kabátba is be lehet izzadni, én legalábbis beszoktam. ez függ tőled is, mennyire vagy izzadós. val. színűleg ez a membrán azt a mennyiséget nem tudja elvezetni. a membrán is sokféle lehet ...TEX sokféle van, ma már mindenki gyárt ilyent.
a tiszta bőrök jobbak, és persze drágábbak is, de ezekre sokféle viaszos, gyantás stb természetes impregnáló van, ami tuti.
ha használhatatlan számodra próbáld eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!