Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan kell megtisztítani a...

Hogyan kell megtisztítani a kilósruha boltokból vásárolt ruhákat?

Figyelt kérdés
Érződik rajtuk az édeskés szag és nem tudom, hogyan lehetne azt kivenni. Órákig vagy napokig tartó hosszú áztatással? Vagy spéci mosással? Esetleg több hetes szellőztetéssel? Vagy hogy?
2010. márc. 17. 17:46
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Ha olyan akkor beáztatom éjszakára és géppel kimosom,alaposan kiöblítem. Ha lehet akkor szabadban szárítom,pláne így tavasszal. Idővel eltűnik a szaga.
2010. márc. 17. 17:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mosógéppel hosszú programon mosógéllel, és öblítővel, ha lehet 60 fokon teljesen tisztára ki lehet mosni!Én hetente veszek ruhát turiban, és mindig sikerül kimosnom!
2010. márc. 17. 18:13
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves első Válaszoló!

Szerinted max. mennyi ideig ázhatnak a ruhák? Napokra betehetem ázni?

2010. márc. 17. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Én öblítős vízben szoktam áztatni kb 1 napig így elmegy a szaga.
2010. márc. 17. 19:56
 5/8 anonim ***** válasza:
A mosószerhez és az öblítőhöz teszek ecetet is (az fertőtlenít is) Az öblítőből többet teszek, mint egy "sima" mosásnál. És nem is mindegyik öblítő használ az ilyen ruhák szaga ellen.
2010. márc. 18. 06:48
 6/8 anonim ***** válasza:
40%
Szia! Első válaszoló vagyok. Ha úgy érzed nyugodtan áztathatod napokig is. De én általába éjszakára áztatom be és másnap mosom is ki. :)
2010. márc. 18. 07:37
 7/8 anonim ***** válasza:
71%
Én is sokat vásárolok turiban.Én a mosógépbe több mosóport teszek és az öblítő vízbe több ecetet.Sosem maradt az a furi szag benne.
2010. márc. 19. 15:16
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Napokon keresztül inkább ne áztasd, mert akkor viszont borzasztó "berohadt" szaga lesz. Inkább gyakrabban mosd őket. De pár mosás után el fog tűnni a szaga. A szekrénybe pedig tegyél közéjük illatos szappant.
2010. márc. 20. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!