Gyakorlott háziasszonyok, mivel tudom tisztítani a konyhabútort illetve fürdőkádat?
A sütő derékszögben van a konyhabútorba (teszek képet,hogy egyértelmű legyen, hogy hogy), és szerintem a kicsapódott olaj, vagy nem tudom, mi, ilyen foltok hagy a szekrényen. Már sok mindennel próbáltam leszedni, de száradás után ugyan olyan...
Illetve még egy kérdés: a fürdőkádat ki lehet szépen pucolni dörzsölés nélkül is? Sajnos hajolni nem tudok, nem régen vettük a lakást, és nem tudtam még kiszedni, egyre rondább...
Mindegy, mennyibe kerül, de mindenképp meg szeretném pucolni mind a két helyet... tudtok valami bevált módszert ajánlani?
A konyhabútort kend be alaposan étolajjal - és pár óra múlva mosd le tömény mosogatószerrel. A rákent olaj feloldja a lerakódást és utána lemosható lesz.
A fürdökádat meg spricceld be folyékony tisztítószerrel és utána nyeles felmosóval - vagy hasonló eszközzel át tudod dörzsölni hajolgatás nélkül is.
Jó lenne tudni milyen kád, mielőtt nekiesel wc tisztítóval!
Amúgy lehet az is, hogy sehogyan sem tudod kitakarítani, a mi fürdőnkben a 40 éves zománcos kád van, az elmúlt négy évben (azóta lakunk itt) semmivel sem tudtam kitakarítani a kádat, szerintem csak valami maró dologgal tudnám, de az meg tönkretenné a zománcot (már ahol nincs tönkretéve az előző háziasszony sósavas szokásának köszönhetően). Cserélni kell. Nem drága egy kád, bár igaz, a csempézés az lehet..
újabb fajta, 6-7 éve újították fel a fürdőt :)
kék harpicot nem találtam, de fekete domestost igen, hallani lehetett, ahogy eszi le a vízkövet :) Nagyon szép most, köszi az ötletet, a WC tisztító eszembe nem jutott volna! És az olaj is bejött :)
A wc tisztító szereket érdemes lenne nem a kádba önteni, mert hosszútávon megmarhatja a festést, matt lesz és minden kosz rá fog tapadni.
Inkább valami kevésbé maró hatású dologgal kellene próbálkozni.
Az ecet nekem nem vált be, de a citromsav igen. Higitott változatban, 1 literes kiszerelésben szoktam venni, nem drága.
Igaz, hogy nem olyan hatékony, mint a wc-be valók és érdemes átmosni is vele a kádat, de legalább nem teszed tönkre.
A gáz köré próbáld meg a hideg zsíroldót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!