Hogyan lehet kíméletesen eltávolítani a makacs ráégett foltokat a porcelán bevonatos serpenyőről?
Sajnos a kokszot, szenet (a ráégett szerves anyag elszenesedett) nem oldja fel semmi. Nagyon óvatosan CIF-fel, vagy valami hasonló, púderfinomságú súrolószert tartalmazó súrolókrémmel meg kellene próbálni ledörzsölni úgy, hogy maga a bevonat ne sérüljön. Tehát kis felületen csak a szenesedést dörzsölni.
Egyébként kuka.
Hát, igen, sajnos jól mondja a #2-es, hogy a rendesen leégett dolgokat nem oldja semmi, mert az már aktív-szén lett.
És csak egyes kenyérsütő gépek tapadásmentes "üst"-jének használati utasításánál olvastam, hogy a tapadásmentes bevonatokat is aktiválni kell.
Ami abból áll, hogy vékonyan beolajozva fel kell hevíteni. És csak ezután lesz tapadásmentes. Ezek ismeretében a mosogató gépből elővéve (ahol jól kisoványodik) nem biztos, hogy tapadásmentes. De mondom, erről sem serpenyő, sem edény csomagolásán, vagy használati útmutatóján nem olvastam soha egy sort sem, csak a kenyérsütő gép teflonjával kapcsolatban volt egy géphez mellékelt használati útmutatóban...
Kérdésed alapján én is megnéztem az elég drágán vett kerámia bevonatos serpenyőt, hát a fehér kerámia már több helyen bebarnult, igaz még csak halványan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!