Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért nem puhák a ruhák, mit...

Miért nem puhák a ruhák, mit rontok el?

Figyelt kérdés

Folyékony mosószert (Tomi) és öblítőt (Lenor) használok, emellett mindig teszek a gépbe vízlágyítót is (csillag). A ruhák, főleg a tötölközők, farmerek mégis durva tapintásúak lesznek száradás után. mit csinálhatok rosszul? :(

Üdv: egy kezdő háziasszony :)

2010. márc. 11. 12:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Először is szerintem a tomi nem jó. Másodszor: mennyi öblítőt használsz?

Nálam a törölköző akkor durvább, ha régi.

2010. márc. 11. 13:01
 2/6 anonim ***** válasza:

A vízlágyító az pénzkidobás, bármelyik márkát veszed!

Mi Dosiát és Lenort használunk és tényleg csak a régi törcsik a durvák.

2010. márc. 11. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:
60%
Ugyanez volt a problémám, nemrég beszélgettem erről egy ismerős mosógépszerelővel, és meglepő, de logikus dolgot mondott. Ha dugig telerakjuk a mosógépet, nyilvánvalóan kevesebb víz fér bele. Ha mindehhez még a maximális töltetnek megfelelő mosószermennyiséget adjuk hozzá, akkor nem is vízben, hanem szinte tömény mosószerben mossuk a ruhát, amit át sem tud öblíteni rendesen, mert ugye a sok ruhától alig fér víz a dobba, ettől lesz kemény. Vagyis a megoldás: kevesebb ruha, kevesebb mosószer, több víz. Nekem tökéletesen bevált. Csak fele töltetnyi ruhát teszek bele egyszerre, de maximális vízmennyiségen hagyom (nem állítom féltöltetre), és a mosószert, öblítőt is csak félig teszem, nem a maximumot jelölő vonalig. Azóta puhák a ruhák.
2010. márc. 11. 13:46
 4/6 A kérdező kommentje:

ma 13:01

Higítatlanul a max jelölésig töltöm a gépbe.

A fele töltetes ötletet kipróbálom, köszönöm :)

2010. márc. 11. 14:06
 5/6 anonim ***** válasza:

szia! itt olvastam és már egy éve csak ecetet teszek az öblítőtartályba.nincs eecetszega a ruháknak, de a frottír dolgok is puhák maaradnak.

üdv.

2010. márc. 11. 14:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nállatok is kemény a víz.

Az egyik ismerősöm ajánlotta, hogy tegyünk a mosáshoz és az öblítéshez is ecetet, az vízlágyító hatású is.

Folyékony mosószerrel + ecettel mosunk, öblítéshez ecetet + öblítőt (az illat miatt) használunk, lehetőleg kint teregetünk (télen a teraszon, aztán félszárazon behozzuk) és sokkal puhábbak lettek a ruháink.

2010. márc. 11. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!