A penész és vízkő ellen kellene valami igazán hatékony a fürdőszobába, akár házi is. Ki tud valami csodaszert?
vizköoldora egy kimondott erös viszköoldó kell azt hiszem otthon cillit a neve.
a penészre a legjobb a tömény domesztosz. csak vigyázz a belégzéssel.
Szia!
Nekem egyik csodaszer sem vált be amit a TV-ben reklámoztak, viszont 100 Ft-os boltban szoktam venni "Well done" márkájú tisztítószereket, és nekem nagyon bevált. Van kifejezetten fűrdőszobatisztító is, egész nagy, 2 literes kiszerelésben, én 630 Ft.-ért vettem. Nagyon hamar felold mindent.
És ilyen hideg zsíroldót, és szőnyegtisztítót használok.
Még egy tanács: szigorúan csak gumikesztyűben takaríts vele, mert egy idő után lemarja a bőrt.
Csodaszert nem ismerek, de küldök egy linket, amin nagy valószinüséggel találsz választ a kérdésedre, és még sok másra is:
http://www.youtube.com/watch?v=KPONH2j4In8 Ez nem jó. Itt van pár tipp neked:
A vízkőoldó szerek erős savak, míg a lefolyótisztítók általában erős lúgok. Mindkettő maró hatású, a bőrre kerülve égési sérüléseket okozhatnak. Károsítják a környezetet, felborítják a mikrobiológiai egyensúlyt. Vigyázat! Ha vízkőoldó nátrium-hipoklorit tartalmú szerrel keveredik, mérgező klórgáz képződik!
Megoldás:
A vízkő oldására használjunk ecetet, kerüljük a klórtartalmú tisztítószereket! Előzzük meg az ételmaradékok és a hajszálak lefolyóba kerülését! Dugulás esetén először fizikailag tisztítsuk ki a lefolyót, és használjunk WC pumpát! Az ecettel kevert szódabikarbóna feloldja a dugulást.
Vízlágyítók helyett a mosógép vízkőtelenítéséhez használjunk ecetet! Évente egyszer öntsünk a gépbe 2 liter 20%-os ecetet, és indítsunk el egy 60°C-os programot. Az első öblítés előtt állítsuk le a gépet, és hagyjuk benne állni az ecetes vizet egy napig, másnap melegítsük fel újra és fejezzük be a programot!
Tipp a penészre:
Szellőztess sokat.
tippeket köszönöm...
szellőztetés néhéz az ablak nélküli panelházban ahova, pici szellőzőt csináltak:(
lemaradt 1 része:
ablak nélküli fürdőszobában (panelházban)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!