Mitől rázhat a mosógépem dobja mosás után? Mit tegyek ellene?
Mikor szedtem ki a ruhákat,akkor vettem észre, először azt hittem, hogy elzsibbadt a kezem, mikor észrevettem hogy már vagy ötödjére ráztam meg magam vele!:)
Ha legközelebb gumikesztyűben nyúlok hozzá akkor nem tud rázni ugye?
18:37: OK, lényegében igazad van. Én szlovákiai szerelő vagyok és nálunk ha jól van bekötve a konnektor akkor baj nem lehet. Ha ilyet csinál mint a kérdezőnél, akkor az első az, amit írtam. Magyarországon sajnos nem egyértelmű valóban, mert megfordíthatja a dugaszt/dugót. Csak hogy ne essen félreértés, itt a Szlovák konnektor: [link] , ahol szabvány szerint a bal oldalsó lyuk mindig a fázis, jobb oldalsó a munkaföldelés és a kiálló kontaktus a védőföldelés. A legutóbbi össze van kötve (a dugó bedugása által) például a mosógép vázával. Ezáltal ha bármi van a mosógéppel ami életveszélyes lenne, kiveri a biztosítékot, s ilyen esetben a felhasználó hívná azonnal a szerelőt. Lényegében ugyanez van a magyar konnektorokban is csak mivel ott nem egyértelmű a jobb és bal oldal, ezáltal kicsit nagyobb a rizikó, hogy nem "áll le" ha baj van. Néhány éve nálunk rendelet által be kell szereljünk fürdőszoba és konyha áramellátásának biztosítékai elé ún. "áramvédőt", ami minimális (most pontosan nem tudom mennyi miliamper) fázis-test zárlatnál kilövi a főbiztosítékot. Ez a magyar konnektor (szabvány) szerkezeti felépítése miatt nem lenne kivitelezhető, mivel valóban megfordítható a dugó az aljzatban.
Hát ezáltal passz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!