Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy lehet a kajaszagot...

Hogy lehet a kajaszagot eltüntetni a konyhából?

Figyelt kérdés

Illetve ha mondjuk valami odaég? Alapból is ha nyitva van a konyhaajtó és úgy sütök, tök hamar olaj/zsír/kaja szag lesz, pedig megy a szag elszívó is.

Tegnap viszont mikor Pataki tálban sütöttem, túl teli raktam, és a sütőben kifröcskölt a cucc. Ami ugye a sütő aljára, majd az elkezdett égni/füstölni, és fél percen belül az egész konyhát elárasztotta az sűrű füst. Bekapcsoltam ventilátort, szagelszívót, nyitva volt az ajtó, mikor kihűlt a sütő, akkor ki tisztítottam, a fali csempét áttöröltem, a konyha padlót felmostam, de még 1 nappal később is, valamelyest érződik a szag.

2015. máj. 7. 22:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Megvárod amíg elmúlik, legközelebb figyelsz. Ennyi.

2.-es verzió: főzöl valami még büdösebbet, ami elnyomja.

2015. máj. 7. 23:24
 2/5 hell-ikon ***** válasza:
Esetleg függöny mosás... nem mondom tutira, de azért az is felvesz némi nemű szagot a konyhában, illetve egyéb konyhai textilek amik épp bent voltak akkor mikor történt a baleset. (terítő, konyharuha, stb.)
2015. máj. 8. 17:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Szellőztetés után egy-egy kis tálba ecetet és durvára darált kávét öntök. Ez vált be.
2015. máj. 8. 21:17
 4/5 anonim ***** válasza:

A festésig legfeljebb csökkenteni, vagy elnyomni lehet. A diszperziós festékek ugyanis lélegeznek, tehát "remekül" beszívják az ilyesmit.

Amikor én aludtam el egy adag csirkecomb sütése közben, két hétre rá meguntam a hiábavaló takarítást, oszt inkább kifestettem.

2015. máj. 14. 18:55
 5/5 Máté1981 válasza:

Hát ha a sütőben ég oda valami, arra tényleg csak a festés, illetve konyhaajtó zárása, hogy legalább a többi szobába ne terjedjen tovább, aztán festés.

Az égett szagra meg kajaszagra serpenyőben sütésnél viszont létezik jó megolás, de: az elszívó magában kevés.. (A legjobb is elengedi oldalt a szagok egy részét).

Én tavasszal költöztem űj lakásba, és elég erős szép elszívót vettem, ami ki is van vezetve (régen szüleimnél sima filteres volt, kivezetés nélkül, na az annyit ér, mint halottnak a csók), de még sajnos így is olajszag volt az egész lakásban. Viszont létezik egy magyarok által fejlesztett termék, ami nagyon jól megoldotta ezt, egy le-fel rakható designos fólia, ami fullosan az elszívóba vezeti az összes szagot: www.curty.hu-n lehet megrendelni, nagyon tudom ajánlani, mert nekem ezt a részét megoldotta.

A sütőben sütésnél pedig meg szoktam nézni, hogy nincs-e lecsöppenve semmi, ha olyat sütök ami lecsöpöghet (pl pizzáról sajt) akkor fóliát teszek alá, hogy ne kelljen utána súrolni.

Ha valami megromlik, akkor ecettes szivaccsal átmosom, azt utálják a bacik.

2015. okt. 18. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!