Mi lehet a megoldás arra hogy tiszta maradjon a szőnyeg?
A lényeg annyi hogy elég nagy a ház, minden szobája szőnyeges és nem győzök szőnyeget takarítani mert mindenki kinti papuccsal járkál rajta.
A konyhából és az udvarról hozzák befele a koszt a papucsukon.
Nem veti le egyik sem a szőnyegek miatt mindenkinek van saját papucsa és 1 párat használnak kintre és bentre egyaránt.
Van mindenkinek új papucsa.
De már azzal is kint vannak, van mikor a kertbe is azzal a papuccsal járnak.
Már mondtam nekik hogy cseréljék ki a papucsot, de ez csak 1-2 alkalommal ment így.
Az én szobámba nem jönnek be papuccsal de a többi szobákba igen.
Én takarítom a szőnyegek 80 %-át , de nem az én házam hanem apósoméké , ők meg nagyot legyintenek a papucs cserére , így meg én is szégyenkezek ha koszos a szőnyeg.
Szóval mit lehetne tenni az ügyben?
De ha nem az én házam akkor miért nekem kell mások után pucolnia mocskot?
Miért nem tesznek ellene hogy tiszta maradjon?
Tesznek ellene, nem is marad tiszta.
A pároddal egyezz meg, hogy a ti szobátokban mi legyen a rend. Anyósodékat ne akard megnevelni, az vesztes játszma.
Ha neked kell takarítani az egész lakást, csak olyan gyakran porszívózz, mint a saját szobátokban. Néha megemlítheted, hogy azért homokos minden, mert nem mindenki vált papucsot bejövetelkor. Ha pedig valaki szóvá is tenné neked, hogy kosz van, határozottabban is felhívatod a figyelmét az ok-okozati összefüggésekre. Pl. hogy a ti szobátokban nincs kosz mert ugye ti...
De még az is lehet, hogy anyósodékat meg a folytonos takarítás zavarja, és nem is értik, mi a bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!