Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mennyire hatékony a 30 perces...

Mennyire hatékony a 30 perces mini mosás 40 fokon egy Miele mosógéppel?

Figyelt kérdés

Háztartásbeli vagyok, nemigen járok el otthonról, a gyerekekkel vagyok egész nap és könnyebb (tisztább) házimunkákat végzek csak. Ruháim nem feltétlenül koszolódnak el, ha mégis akkor az a gyerek miatt és pl. egy délelőtt volt rajtam, mert lett rajta egy étel folt a gyerektől. Ilyenkor lecserélem, ha jön hozzánk valaki, azért mégis igényesen nézzek ki.

Emiatt gyakran mosom a ruháimat és nem akarom, hogy idő előtt fakuljanak vagy szétmenjenek.

Jól csinálom, hogy csak mini mosással mosom, és csak heti vagy 2 hetente 1X mosom őket igazi teljes programmal, hogy akkor tényleg nem sajnálom őket, és legyenek azért néha igazán tiszták? Bár jó minőségű osztrák mosógélt használok, szerintem az így is kifejti a hatást.

Amiről tudom, hogy vonaton ülök vele, vagy a városban járok benne, farmer stb. azokat mindig teljes programon mosom.

Jól gondolom, hogy lehet bármilyen kímélő programot választani, de a legkímélőbb talán ha minél kevesebbet van benne a mosógépben?

2015. jan. 5. 18:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Én is használom a 30 perces programot, de az ilyen egyszer felvettem, kicsit beleizadtam dolgokra. Ami már kajafoltos, az megy rendes programon.
2015. jan. 5. 22:43
 2/2 anonim ***** válasza:

Mosni többféleképpen lehet. Édesanyám gyakran mos még ma is kézzel. A finom dolgait, a fehérneműit, vagy ami csak egyszer volt rajta. Ha valamit lepecsételt, azt is kézzel mossa, és célirányosan a foltot dörzsöli.

A géppel mosás kényelmesebb. A mosógép nem dörzsöli, csak ejtegeti a ruhát. Hatékonysága amiatt van, hogy ezt a műveletet nagyon sokszor végrehajtja. Amit anyám fél perc alatt tisztára mos, azt a gép fél óráig simogatja, forgatja, ejtegeti.

Különösen ha leettem valamit, én is teljes programra teszem. A rövid programokat a tiszta ruhák megfrissítésére használom, ha egyszer volt rajtam, és nem izzadtam bele.

2015. jan. 6. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!