Melyik porszívó jobb? Porzsákos, vagy porzsák nélküli?
Figyelt kérdés
Porszívó vásárlás előtt állok,már évek óta Hilti "böszme" ipari porszívónk volt,de már megadta magát,így nem tudom jelen pillanatban melyek a jobbak,melyik végez "alaposabb" munkát? A porzsákos vagy a porzsák nélküli?
2014. dec. 29. 15:08
1/9 anonim válasza:
A porzsák nélküli a jobb .
2014. dec. 29. 15:37
2/9 anonim válasza:
Porzsákosat vegyél. A porzsák nélkülit körülményes használni, megtöltöd vízzel, kiöntöd a koszosat, kitörlöd. A porzsákosat meg csak előveszed, amikor akarod.
A porzsákos is ugyanolyan jól szív, ha megfelelőt választasz.
2014. dec. 29. 15:43
3/9 anonim válasza:
Nekem mindkét fajta van. A porzsákosat könnyebb tisztítani,viszont sok port enged vissza a levegőbe. A porzsák nélkülit macerás tisztítani,ám szinte semmit nem enged ki a levegőbe. Így,hogy mindkettő van,a porzsák nélkülit használom gyakrabban. Szerintem alaposabb takarítást végez.
2014. dec. 29. 16:11
4/9 anonim válasza:
mindenek előtt a szívási teljesítmény a fontos, ami 340-400W nál már nagyon jó. ezek után jöhet a többi. textil porzsákosat nehéz találni már, de gazdaságosabb mint a papírt venni állandóan(ami a magas párától esetleg gyorsabban is telítődhet), porzsák nélküliben a kis szűrőt éppúgy kell takarítani használat után, mintha zsákot cserélnél, és nem árt belőle tartalék. a vízszűrősök frisebb levegőt adhatnak, de a vízszemcsével együtt port is visznek ki. legjobb szűrés jelenleg a hepa filter(több féle), de ezt 1/2-1 évente cserélgetni kell, mert telítődik és gyengül a szívás.
Mivel utálok porzsákot cserélni/kirázogatni, így porzsák nélküli van. Imádom :D Igaz, azt szét kell szedni, vizet tölteni, összerakni, majd takarítás után szétszedni, vizet kiönteni. De sokkal jobb szerintem. A por nem száll, hanem benne van a vízbe, csak kilöttyintem a klotyóba.
2014. dec. 29. 19:49
6/9 anonim válasza:
Nekem "száraz" porzsák nélkülim van. Ciklon rendszerű, kétkamrás tartálya van, HEPA szűrős. A por nem száll, egyszerűen kiöntöm, időnként kimosom a szűrőt. Remekül szív. A porzsákost allergiásként nem bírtam üríteni, ezzel nincs gondom.
2014. dec. 29. 20:08
7/9 anonim válasza:
Mennyi koszt kell összeszedni vele? Ha egyszerre sokat, akkor a porzsák nélküli jobb. Nálunk 3 macska és 1 kutya szőrét kell összerántani 1 héten többször is a lakásban, na azt nem győznénk meg porzsákkal, legalábbis az eldobhatóval.
2014. dec. 29. 20:34
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ!!!! :)
Egy héten legalább kétszer-háromszor porszívózok. Nincs állat a lakásban. A szobákon kívül mindenhol máshol padlófűtésünk van (vagyis radiátorok is,de általában padlófűtés megy)és van egy kandallónk ami a nappaliban van (ami elég nagy)és hát az elég nagy kosszal,porral jár.....és van egy húsz hónapos kislányom,legfőképpen őmiatta is porszívózok sokat.
2014. dec. 30. 14:25
9/9 anonim válasza:
nyitott ablaknál kell porszívózni, huzatban és porzsák nélkülit kell használni, ami nem vizes, hanem száraz. minden alakalommal ki kell önteni a tartályt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!