Nagyon koszos lábtörlőket bedobhatom a mosógépbe, vagy áztassam ki előtte?
Célszerű előtte alaposan kirázni, meg porszívóval jól át menni rajta a legerősebb fokozattal hogy minél több porszemet kiszívjon belőle. Persze én mindig a fatövébe szoktam ütögetni tiszta erőmből mert az a leghatékonyabb a porszívózással csak felületesen tudom tisztábbá tenni, de ütögetés után a porszívózás is sokat segít hogy a visszaszállt por ne tudjon annyira leülepedni. Én az autómban lévőt mindig így csinálom, amit előtte vízben áztatok 2-3 órát majd jól kicsavarom, meg időnként kölcsön kérem haveromtól a nagynyomású gépét és azzal is jól átszoktam mosni, az is sokat segít ám.
Aztán be a mosógépbe és ennyi, a kosz nem rakódik le a szűrőknél meg semmi ha jól kivan rázva belőle a por meg minden. A lerakodott sarat célszerű kefével nagyjából fellazítani hogy ne legyen gond. Meg én egyszer béreltem kimondott szőnyegtisztító gépet ami vízszívó is egyben és azzal a házban lévő összes szőnyeget letakarítottuk szépen, meg ami maradt tisztítószer azzal az autómban lévő kárpitot mostam át meg az ottani lábtörlőket meg az alapkárpitot és meglehetősen jól sikerült a művelet, egyetlen hátránya az volt hogy nem lett csontszáraz így az autót több napon keresztül szellőztettem a garázsban összes ablak le volt húzva és mindent szabaddá tettem hogy jól megszáradjon. A lábtörlőket meg a radiátor környékén szárítottam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!