Nálatok milyen a tisztaság? Hányszor takarítotok?
Anyósom szerint túlzás (hát hozzá képest mindenképpen).
Hetente port törlök, felporszívózok, felmosok, fürdőt, wct. Évente 3szor szekrények tetejét, ablakokat stb.
Ruhákat vasalom mindig, ágyneműt max.2 hetente cserélem, törölközőt hetente. Az előszobába mindenki leveszi a cipőjét.
Én is kb. ugyanennyit csinálok, de nem érzem azt, hogy "hű, de nagy tisztaság" lenne.
A konyhára, fürdőre, előszobára naponta ráférne a felmosás; heti kettő porszívózás is jó lenne (a szekrények nekem letörlését én hetente szoktak - nálam az is a portörlés része).
*"a szekrények nekem letörlését én hetente szoktak"
Na, ez nem tudom, hogy sikerült. :)
A szekrények tetejét a heti takarításkor intézem.
Alsó átlag vagy, semmi több. Nyugodtam megmondhatod anyósodnak, hogy lehet neki is nekiállni megtanulni mi az hogy tisztaság.
Hogy érezd, hogy miért irtam azt hogy átlag alatti vagy:
ablakot havonta pucolunk, hetente cserélünk ágyneműt, és még olyankor is van, hogy ismét cserélni kell.Naponta van tiszta törülköző, és hetente minimum 3x "illik" pucolni a fürdőt-wc-t.Felmosást szintén minimum 3x és sorolhatnám.
Szóval anyósod szépen kezdjen el megismerkedni a tisztaság fogalmával, mit is jelent.
ez azért szerintem távol van a túlzástól :)
nálunk férjem takarít hetente 2x, én igyekszem 2 naponta főzni és akkor nekem is van időm hetente 2x törölhetni, porszívózni, fürdőt, wc-t kitakarítani. szóval jó esetben ezeket minden 2. nap megcsináljuk. ha meg szép idő van és sokat vagyunk a játszón akkor én nem takarítok, tehát akkor heti 2x a férjem csinálja, viszont akkor nem is lesz olyan a lakás, hisz nem vagyunk itthon... :)
mikor pici volt a gyerkőc akkor minden nap porszívóztam, felmostam mert kúszott, mászott , kiborított, földre evett, stb :)
A robotporszívó minden nap körbemegy, 2 macskával muszáj.
A párnákat, ülőfelületeket heti 2x leporszívózzuk kézi porszívóval, port is törlünk ilyenkor (ez kb. alkalmanként 10-15 perc szerencsére, mivel ketten vagyunk rá:).
Felmosás heti 1x, kád, mosdó és wc takarítás heti 1x. A mosdót, mosogatót, kádat természetesen minden alkalommal leöblítjuk használat után.
Szerencsére a konyhában mindig tisztaság van, mivel egyenesen a mosogatógépbe mennek az edények. Vasalni sem kell, a szárítógépből normálisan jönnek ki a ruhák.
Sose értettem ezt az illik/nem illik, meg gyakoriság dolgot. Minden lakás más, amíg anyuéknál éltem, ott volt a kert, minden munka, bevittük a koszt, ott naponta jó volt felmosni.
Most szobakonyhában élek a fővárosban, koszt max a biciklivel viszünk fel, a tisztaságra figyelek, elég heti 1x csinálni egy nagytakarítást, meg a napi mosogatást, meg a heti nagymosás napot.
Hát én pl. naponta porszívózok és még az sem túlzás. Azért porszívózok naponta, mert kell is, különben bolond lennék erre pocsékolni az időmet.
Semmiképp sem túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!