Fa hasítás lehetőségei? Kézzel gyorsabb géppel kevésbé fárasztó?
Kell a testmozgás , és a gépi hasítás nem éri meg? Vagy fordítva...
Kinek mi a véleménye, és a tapasztalata?
Jól fogtad meg a probléma lényegét, kézzel gyorsabb, géppel kevésbé fárasztó.
Valamint kézzel kevesebb áramot fogyaszt.
Ha veszed a fát, akkor nem éri meg hasítógépet venni, egy mázsát nagyjából 200 Ft-tal hoznak drágábban hasítva, az áram vagy benzin plusz a gépkopás is van ennyi, plusz dolgozol vele.
Én nem a szükséges méretre hasogatom a rönköket, hanem a szükséges hosszra és méretre vágatom azzal, aki hozni szokta. :)
Pár darab előfordul, ami nagyobb a kelleténél, de ezeket meg egy kocsi fa esetén egy óra alatt szétütöm fejszével.
Szerintem megéri hasítógépet venni nekünk is van.
Évi 14-15 m3 fát fejszével elhasítani nagyon nehéz.
A hasítás fejszével nem gyorsabb mint géppel ,mert elfáradsz , pihensz , így feleslegesen megy az idő.
Lehet , hogy a hasított fa papíron csak kicsit drágább , de a valóságban a hasított , ömlesztett fával sokkal könnyebb trükközni , mint a méterfával.
A soproni erdészetnél ugyanannyi pénzért kb. 40% - al kevesebbet hoznak , ha hasítottat rendelsz.Egyszer rendeltem hasítottat, majdnem gutaütést kaptam , amikor megláttam , hogy 100 e - ért a fele mennyiséget hozták mint tavaly , reklamáltam , de diplomatikusan elküldtek a .....- ba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!