Anyukák, bevált módszer vizes ablakokra, penészre?
ti mivel védekeztek a penész, vizes ablakok ellen?
nálunk most nagyon rossz a helyzet, ömlik az ablakokról a víz, penészesedik a plafon, de még a bútorok alja, hátulja is.
savozunk amit tudunk, meg vettünk páragyűjtőket az ablakpárkányokra, de ezek sem válnak be, 1-2 után visszajön a penész :(
nektek mi vált be? főleg a gyerek szobát szeretném szárazzá tenni minél előbb!
Talán nyílás-záró csere?
Nálunk soha nem volt vizes ablak,sem penész.
szellőztetek gyakran, még most is kinyitottam mindent, de mint halottnak a csók... pedig drága, gázzal töltött műanyag ablakok...
szigetelést majd nyáron, de addig kéne valami jó módszer.
tudom, hogy veszélyes a penész, azért kérdezem, már tiszta ideg vagyok, hiába szavózok 2 hetente, újra jön, ma nagytakarítottam és rettenetes, még az ágyak alja is penészes volt :(
A benti levego paratartalmat kell csokkenteni, az meg csak szelloztetessel megy, naponta tobbszor csinalj kereszthuzatot. Pont azert folyik a viz az ablakaidrol, mert jol zaro es szigetelo ablakok, nincs levegoaramlas zart ablaknal, ami jo.
Butorokat huzd el a faltol, hogy ne erjen hozzal.
Es mielobb szigeteljetek le a falakat, azert csapodik le a viz, mert tul hidegek.
Ami bevált: száritógép a ruháknak, elektromos páragyüjtő, a tablettás semmit se ér.
Én a ruhákat előtte a fürdőbe száritottam csukott ajtó nyitott ablaknál, hogy a pára ne a lakásba menjen. Fürdés után is ajtó bezár , ablak nyitva. Igy sikerült az ujra penészedést megoldani amíg nem vettük meg a gépeket.
Sok-sok szellőztetés, még ha több is lesz a fűtés számla. Nálunk is a nyílászárók cseréje után jelentkezett, a kicsi lányunk asztmás lett. :-(
A sok szellőztetés és a páramentesítő hatására enyhült a dolog, az tüdőgondozó doktorbácsi szerint az asztmát meg jövőre kinőjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!