Miért nem lesznek a ruháim végre tiszták?
Nagyon el vagyok keseredve, sőt már azt gondolom, hogy velem van a baj és valamit nagyon nem jól csinálok.
Egyszerűen sosem lesznek szép tiszták, illatosak és puhák a ruháim.
Régebben ráfogtam a régi mosógépre, a rossz mosószerekre.
Azóta új mosógépem van (indesit elöltöltős), próbáltam már mindenféle mosószert, amit annyira istenítettek (osztrák ariel) az sem ért semmit sem, talán ha a foltot dörzsölgettem vele előtte. Van itthon vanish, lenor öblítőt használok, magasabb fokon is mostam, de semmi. Mindig vannak a gyerekek ruháin folt maradványok, arról meg nem is álmodok hogy egy zoknijuk tiszta legyen.
Áztatni is próbáltam, a konyharuhákat hypóztam, 90 fokon mostam és tök szürkék.
Elvileg a kemény víz sem lehet gond, mert központi víztisztítónk van.
Nincs ötletetek?
Köszönöm előre is!
"Régebben ráfogtam a régi mosógépre..."
.................
Tipikus fehérnép gondolkodás:D Mitől mos jobban egy új mosógép, mint egy régi?? Ezt magyarázza nekem meg valaki. Feltéve persze, hogy a régi működőképes. Az, hogy az új csendesebb, energia- és víztakarékosabb, szebb esztétikailag, tele van mindenféle - teljesen fölösleges - elektronikus kijelzővel, de, hogy jobban nem fog mosni, mint a régi, arra mérget veszek. Parasztvakítás az egész. Arra sem hallottam még logikus magyarázatot, hogy a mi a jó fenének kell egy mosógépre digitális kijelző, ami mutatja, éppen mit csinál a gép. Mire jó az?? Jó, hogy nem szerelnek rá DVD lejátszót, hogy amíg mossa a ruhát, megnézel egy filmet rajta:D
Ugyanez a parasztvakítás folyik a mosószereknél. Nem állítom, hogy egy márkásabb mosópor nem jobb minőségű, mint egy "hagyományos", ahogy a reklámokban nevezik, de nem annyival, mint amennyivel drágább. Én például öblítőt sem használok, csak nagyon ritkán. Utálom a mű illatokat.
:-)
én arra gondoltam, hogy a régi már elvízkövesedett (régen nem volt vízkőtelenítőnk), meg igazából annak már minden baja volt, kb félóránként leállt mindig odébb kellett pörgetnem a kapcsolót stb.
Próbáld meg, hogy kevesebb ruhát raksz a gépbe. Felmelegíti jól a vizet?
5-ösnek:
Sokkal szebben mos egy új gép, mint a régi.
Nekem egy 20 éves gépem volt. Szerettem, de a ruhák sose voltak jó illatúak pl. Gyakran foltosak maradtak. Aztán vettünk egy újat és láss csodát, az tisztára mosott és jó illatúak a ruhák!
Bár mi a takarékosság szempontjából vettük. Most 4 éves, de lecseréltük, mert ez még kevesebbet fogyaszt.
"igazából az a bajom, hogy másoknak sokkal szebbek a ruháik, pl anyukámnak ugyanilyen gépe van, noname mosószerekkel mos és szebb, pedig ugyanazt a programot indítjuk (náluk is van gyerek) ezt nem értem..."
Kérd meg anyukádat, hogy mosson nálatok egyet, de csempészd be a mosatlanok közé a makacs ruhadarabokat is, amikkel nem bírsz. Ha neki sikerül, akkor tényleg te nem tudsz valamit, amit anyud igen (valószínűleg az ő kb. 20 évnyi fórja számlájára írható), ha viszont neki sem mossa ki rendesen, akkor nyalábold fel a szennyest, és vigyétek le anyudhoz kimosni. Ha ott tiszta lesz, akkor lehet filózni a mosógép-mosópor vonalon, ha viszont nála sem lesz tiszta, akkor egy gyerekcserén :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!