Mit nem szabad a mosogatógépbe berakni? Pl: fanyelű dolgokat, alumíniumot, stb?
nemtom, én a faknalat is, meg mindent belerakok,
nem hallottam ilyenről, hogy nem szabad valamit belerakni
Aluminiumot nem célszerü, mert ronda sötétes szürke lesz és többé nem lehet helyrehozni. Értékesebb poharakat se jó, mert idövel karcosak lesznek, és kimondottan ronda úgy, olyan, mintha néhol koszos maradt volna.
A fát csak kiszáritja, ha utánna bekened étolajjal, akkor nem lesz semmi baja.
Kristálypoharat, vagy más kristály dolgokat sem szabad.
Műanyag edényekből csak azt, ami bírja a forrót (pl. ami mikrózható)
Teflon edényekkel nem árt vigyázni, a sok mosogatás kicsit megkoptatja a teflon részt.
Elvileg a márkásabb teflon edényeken már rajta van az embléma, hogy mosogatógépben is mosogatható.
olyan dolgot aminél vigyázni kell hogy a só ne marja meg. más minden mehet.
èn a kristály poharat is bele teszem, meg a zsolnait is. semmi bajuk nem lesz. söt gyönyörüre elmossa. se karcos (mitöl is lenne a vízsugártól) se matt nem lesz.
aminek nem jó a só az a jó minöségü kések. ezeket a só miatt nem lehet bele tenni, mert rongálja a fémet.
én minden más ami bele fér bele teszek.
Nem a vizsugár, hanem a sóval dúsított viz - mivel ebben van súrolóanyag, idövel összekaristolja a felszint. Elöször persze szépen néznek ki az edények meg a poharak, de egy idö után behomályosodnak és többé nem lehet rendbehozni a kárt.
Sajnos tapasztalatból beszélek.
Értékesebb holmikat nem célszerű, mert ha véletlen rosszul pakoltál és ráborul valami (velem már előfordult), az nagy kárt okozhat. A fa dolgokat bele lehet tenni, csak csúnya lesz tőle. Nekem a műanyag kiskéseim is csúnyán összekaristolta, bár ez inkább esztétikai probléma. Szűrőt lehet, csak nem érdemes, mert nem mossa el rendesen.
Nem érdemes régi, nagyitól örökölt fém cuccokat se beletenni, mert megrozsdásodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!