Hogy lehet a WC kagyló alját úgy kitisztítani, hogy ismét vakítóan fehér legyen?
Én nem használtam sósavat soha, nem is merném. Van viszont sósavas duck, én azzal néha telenyomom, mikor kezd csúnya lenni vagy egész éjszakára, vagy nappal néha akár órákra is. Nálunk a wc olyan, mint új korában,. De anno mikor a férjemhez költöztem akkor nagyon gáz volt a budija, azt is így takarítottam ki. Sósavas duck, tele nyomni vele a budit, rácsukni a tetőt, jóccakát, reggel megnéztem az eredményt, levitte. Ahol nem oda megint nyomtam, vártam, majd neki estem kefével. Az is csillogó lett. Anyósom egyszer jött hozzánk, el se hitte, hogy nem új a wc, nem hitte el, hogy ki lehet takarítani, mert ő látta és takarította előtte (míg be nem költöztem ő járt takarítani a fiához).
Anyukám is így csinálja. Ami rá van írva ezekre, hogy 5 percet hagyd hatni, az hülyeség, halottnak a csók. Jó gazdagon locsold be, hagyd úgy, majd ha valamikor eszedbe jut nézz rá. Vagy feküdj le aludni. Nekünk bevált így.
Az én tanácsom: ecet + só. Mondjuk nem tudom, hogy az "alja" kifejezés mit takar, mert lehet, hogy a vizet sem ártana belőle akkor kiszedni.
Ecetet ráöntöd, hagyod kicsit hatni, majd sót szórsz rá, és dörgölöd. Ez azért jó, mert a só ionrácsos, az ecet nem oldja fel, ezért kémiai hatáson kívül az apró szemcsékkel mechanikai hatást is tudsz kifejteni a felületre.
Mi így takarítottunk ki egy régi akváriumot, abban minden volt: vízkő, kövesedett alga, kövesedett penész. Utána a napfény hasra esett rajta.
Citromsavas vízkőoldóval szoktam azt a részt tisztítani.
Beleöntök pár decit, hagyom állni, aztán kefével dörzsi és tiszta lesz.
Ilyen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!