Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mivel szedjem le a filcet?

Mivel szedjem le a filcet?

Figyelt kérdés
A bőr fotelünk (fehér) filces lett! Egy egész északát rajta állt és sehogy sem tudom leszedni! Próbáltam ilyen surolós tisztítókkal de csak elkezdi lehámlasztani a bőrt is. Még hozzá a filc dötét lila... Kérlek segítsetek! Valami házi praktika? Esetleg speciális tisztító szer?

2014. júl. 23. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Kutya legyek, ha értem, miről van szó. Egy éjszakát rajta állt ..... micsoda ??? Milyen lila filc állt rajta ?? A fotel fehér vagy a filc (ugyanis a filc előtt van a fehér melléknév) ?? Miért kellett rátenni a filcet vagy hogy került oda ?? Milyen anyagból van a filc ?? Milyen anyagú a bőr fotel, valódi bőr vagy műbőr ??
2014. júl. 23. 18:17
 2/4 anonim ***** válasza:

nekem a vanish bevált, bár súrolni kell, de eddig a velúr kanapékból minden foltot kihozott

3 és 5 éves gyerekek mellett gyakorlatilag bármilyen folt elképzelhető

2014. júl. 23. 18:28
 3/4 A kérdező kommentje:
A 2. válaszoló elmagyarázta konkrétan. Van egy fehér, velúr, műbőr fotelunk amire egyszerű, rajzolásra való, lila filc toll került! És a baleset utáni nap vettük csak észre szóval volt ideje megszáradni. Köszönöm! Ki fogom próbálni!
2014. júl. 24. 10:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy válaszadónak kell elmagyarázni, hogy mit is kérdezett a kérdező....Szóval filctollról van szó. Én azt hittem, hogy arról a textilipari termékről, amit filcnek neveznek Az anilines színezékek (golyóstollban is az szokott lenni) általában alkoholban oldhatók. A baj csak az, hogy a műbőr, ami valójában lágy PVC bevonat (laminátum) műszálas textil alapon, alkoholra is érzékenyen reagál. Ugyanis a lágy PVC egy keverék, amiben majdnem a tömeg fele alkoholban és más szerves oldószerekben is oldódó lágyító, ami könnyen kioldódik szerves oldószerek hatására. A lényeg, hogy a filctollból kifolyó szerves színezék bediffundált a műbőr felső rétegébe és elkeveredett a lágyítóban. Mechanikus tisztítás jelen esetben csak minimálisan megengedett. Szerves tisztítókkal is csínján kell bánni. Én mindenesetre megpróbálnám (ha a sajátom lenne) alkohollal (den. szesz vagy alkonek) végigtörölni, ha ez nem segít, akkor benzines (esetleg szintetikus hígítós) áttörlés. Utána meg hipós áttörléssel is megpróbálkoznék. Egy biztos, legfeljebb halványítást lehet elérni.
2014. júl. 28. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!