A korondi fazekat rá lehet tenni kerámialapos tűzhelyre?
Nem. Semmilyen agyag edényt nem lehet a tűzre rakni. Még a római tálat is csak a sütőben lehet használni.
Korondon mióta készítenek fazekakat? Eddig csak tálakat, tányérokat, vázákat csináltak.
Az nagyon nem igaz, hogy semmilyen kerámia edényt nem lehet a tűzre rakni!
Létezik speciális láng- és tűzálló agyag, az ebből készült edényeket lehet használni akár parázsban vagy nyílt lángon is. Viszont a korondi fazekak nem ilyen anyagból szoktak lenni(ha vöröses/barnás az edény alapszíne, akkor szinte biztos, hogy nem). Én csak sütőben javasolnám használni, a töltött káposzta ott is simán elkészül, és a fazék is biztosan kibírja. Egyébként fém alátétet nagyobb háztartási boltokban lehet kapni.
Szertintem használd sütőben.
És 1. már nagyon rék gyártanak fazekakat is. Pontosabba a 16. századtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!