Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Gőzölős vasaláskor miért jön...

Gőzölős vasaláskor miért jön ki egy kis idő elteltével barnás színű folyadék a vasalóból, hogy jól összefogja a ruhát és moshassam újra? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
2014. jún. 5. 21:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Ha befejezted a vasalást, ki kell üríteni a tartályt.
2014. jún. 5. 22:14
 2/11 anonim ***** válasza:

Vízköves a vasaló. Ha nem ion-cserélt vizet tettél bele, akkor szokott ez bekövetkezni.

Érdemes egy szervizbe vagy villanyszerelőhőz vinni, hogy kitisztítsa. A vízkőoldóktól tönkremehet, de ha nem, akkor is sokáig jön majd belőle a vízkő.

2014. jún. 5. 22:20
 3/11 A kérdező kommentje:
A használati utasításban az van, hogy sima csapvízzel üzemel. A vízvezetéken - mivel nagyon kemény víz - vízlágyító van szerelve és ezt a vizet teszem a vasalóba.
2014. jún. 5. 22:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Veszel 20%-os ecetet, es nyitott ablaknal kicsit ramelegitesz. Csak ugy kopkodni fogja a vizkovet. Szerelo felesleges, ezt otthon is siman meg lehet csinalni. Ja igen, es ne hasznalj csapvizet.
2014. jún. 5. 22:25
 5/11 anonim ***** válasza:
A ramelegitest ugy ertettem, hogy belerakod a vasaloba es bekapcsolod. Utana jol oblitsd ki tiszta vizzel. A vizvezetekre szerelt 'vizlagyito' lathatoan nem er semmit, vegyel iocserelt vizet.
2014. jún. 5. 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

ion cserélt víztől is ilysen lesz idővel, mert nem annyira tiszta és nem olyan lágy. az igazi a desztillált víz volna, de az nagyon drága.

a barna trutyi most sokáig fog köpködni belőle, kitisztítani nehéz ha márt ennyire tele van.csapvizet semmiképpen sem szabad, hiába írják, hogy lehet.

2014. jún. 6. 02:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom ecettel kitisztítani és a csapvizet elfelejtem! Jó kis manipuláció a gyártó részéről! Használj csapvizet, majd jól tönkrevágja a vasalót és vehetsz másikat...
2014. jún. 6. 10:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Én 6 éve használom ioncserélt vízzel a vasalómat, és egyáltalán nem trutyis, úgyhogy tökéletes bele az is.
2014. jún. 6. 11:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is így jártam, ráadásul hol köpködi a vizet, hol ömlik belőle. Már nem is gőzölök vele. Pedig sokszor jó lenne.
2014. jún. 6. 11:30
 10/11 anonim ***** válasza:
ha sima ecetet öntesz be és hagyod állni egy darabig akkor feloldódik. Utána öntsd ki az ecetes vizet.
2014. okt. 5. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!