Mire jó a francia varrás?
Azt tudom, hogy hogyan készítik és azt is, hogy svédzsebnél ezt használják. De miért pont ezt? Miért jobb ez, mint a sima varrás/tisztázás?
Találtam egy leírást egy felső összeállításáról, ahogy szintén a francia varrást használja majdnem minden alkatrész összevarrásánál, csak nem értem, miért. (Nem tudom számít-e, hogy a felső nagyon könnyű anyagból készült)
Én még l949-ben tanultam női szabónak. Akkor még nem volt gépi tisztázás, és sokkal igényesebben készítették a holmikat. Ma már a neves butikokban sem fektetnek súlyt erre.
A francia varrásnál duplán varrják össze az anyagot. Ez tartósabb, és szebb is, mint a sima varrás. Akkor is,ha eltisztázzák az anyagot.
Zsebeknél ez azért is fontos, mert enélkül hamarabb kiszakad. De például az ágyneműk huzatjait is így kellene varrni, hogy ne menjen hamar szét a mosásban.
Vékony, foszlós anyagból készült ruhák is szebbek, és nem foszlanak, ha francia varrással készülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!