Háziasszonyok! Hogy tartsam rendben a lakást?
Heti 1x nagytakarítás általában (kivéve ha saras idő van, mert akkor a sarat takarítom, meg persze ha valami kiborul stb...), heti 1x nagymosás, akkor rászánok egy napot, mindent kimosok, ami szennyes.
Amúgy meg naponta mosogatás, tűzhelytörlés, asztal letakarítás.
A többi meg (pl. mikró takarítás9 szükség szerint.
Hetente egyszer van "nagy" takarítás, mindent letörölgetek, felporszívózok, felmosok, wc-t, fürdőt, erkélyt kitakarítom. Ez kb. két és fél óra egy kétszobás lakásra.
A rendre pedig vigyázni kell, különben akár már másnap olyan, mintha nem is takarítottál volna. Konyhában minden főzés és mosogatás után letakarítom a tűzhelyet, pultot, kitörlöm a mosogató tálcát. A földre nem nagyon szokott lekerülni semmi. A mosogató és tűzhely előtt van egy szőnyeg, ha valami lekerülne, akkor az a szőnyegre megy csak kirázom.
Fürdőben, ha vizes lesz körben a kád, vagy a mosdókagyló vagy a tükör, azt letörlöm, hogy ne vízkövesedjen meg rajta, így a takarítás is könnyebb.
Cipővel nem mászkálunk be a lakásba, az előszobában levesszük, így nem hordjuk be a koszt.
Egy héten egyszer még pluszban felszoktam porszívózni.
Beraktam egy adag mosást, elindítottam a mosógépen. HA volt ruha a szárítón, leszedtem. Elmosogattam, kiporszívóztam. Kb addigra lejárt a gép, kiteregettem.
Fürdőszobát is kitakarítottam.
Általában nem szoktam 1 nap csinálni mindent, hanem rézletekben, ahogy eszembe jut.
Ha már magadnak kell takarítani a saját lakásod az sokkal többnek és nehezebbnek tűnik mint ha csak be kell segíteni. :-)
Én már anya vagyok úgyhogy a gyerekek után duplán takarítok. Kutyánk is van.
2 naponta porszívózok,2 naponta mosok = szinte minden napra van vasalnivalóm :-(
Mosogatás az rendszeres utálom ha rendetlenség van.
fürdőt heti 2-szer takarítok.
söpörni felmosni minden nap.
portörlés igény szerint.
Alighogy elégedett mosollyal végignézhetnék a lakáson hogy minden patent rendben van, a 16 hónaposom már be is terítette a szobákat játékkal, az elérhető helyekről mindent leszórt... kezdhetem előről. S míg pakolok ő máshol szór szét mindent.
amúgy 4 szobás lakásunk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!