Elektromos főzőlap vagy gáz tűzhely?
Beépíthetőt szeretnénk, a sütő elektromos lesz, ez biztos, most a kombi tűzhelyem teteje gázos, de nagyon gondolkozunk az elektromoson is.
Érvek, ellenérvek?
Ismeretségi körömben, akiknek elektromos van, kétszer annyi az áram számlájuk, mint nekünk. Ez aggaszt...
Takaríthatóság, praktikum, hatékonyság és gazdaságosság...
?
És a te TAPASZTALATAID alapján, kedves első válaszoló, melyik az olcsóbb?
Második válaszadó! Köszi a válaszod, mi is kb. ennyit fizetünk most gázt és tényleg nem sok, vagyis szerintünk is többen lenne árammal. És az áramkimaradás idején is tudunk főzni, vizet melegíteni, jelenleg a bojlerünk is árammal működik, ezt én is előnyként említeném. :)
Tisztítani talán könnyebb a kerámialapot, viszont kényesebb is, törékeny, karcolódik, de ez azért kevés előnynek. És a gáz "felső" olcsóbb is... Hm...
Még valaki?
Igen, tudom, hogy nagyobb az igénye az elektromosnak... Teljes körű átalakítás lesz, új áram hálózattal, szóval igény szerint szerelnek. :)
Köszi a választ mindenkinek. ;)
Aki az elektromosat mondta, utolsó, Neked volt már ez is az is? Miért egyértelmű, költségek? Köszi...
"Ismeretségi körömben, akiknek elektromos van, kétszer annyi az áram számlájuk, mint nekünk. Ez aggaszt..."
De azt azért tudod, hogy nektek meg a gázszámlátok több, és az áram meglehetősen olcsó?
Takaríthatóság: Az elektromos egyértelműen könnyebben takarítható, és esztétikusabb látványt nyújt.
praktikum, hatékonyság: hamar felmelegszik, egyenletesen fűt (a gázzal ellentétben). A tűzhelyen lámpa jelzi, amíg valamelyik főzőfelület még meleg.
gazdaságosság...: az áram nagyon olcsó, mint már írtam, de egyébként főzőlapmérettől függően a felületek 0,7-2kw áramot fogyasztanak óránként. Tehát ha egy órát főzőcskézel rajta naponta mondjuk, akkor 30-100 ft költséggel kell számolnod. Ez azért nem egy egetrengető összeg.
Igen volt mind2!
Nem lett sokkal magasabb a számla!! Olcsó,energiatakarékos,egyszerűen szeretem! Jó! Tényleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!